Igor Dodon îndepărtează şi mai mult Republica Moldova de UE. Preşedintele se pronunţă, în Duma de Stat, în favoarea MENŢINERII trupelor ruse în Transnistria

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, a condamnat miercuri, în Duma de Stat, apelurile unor politicieni proccidentali de la Chişinău de retragere a trupelor ruse din regiunea separatistă Transnistria.

1799 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon îndepărtează şi mai mult Republica Moldova de UE. Preşedintele se pronunţă, în Duma de Stat, în favoarea MENŢINERII trupelor ruse în Transnistria

Igor Dodon se pronunţă, în Duma de Stat, în favoarea MENŢINERII trupelor ruse în Transnistria

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, a condamnat miercuri, în Duma de Stat, apelurile unor politicieni prooccidentali de la Chişinău de retragere a trupelor ruse din regiunea separatistă Transnistria.

"Sunt convins că atât timp cât nu există o soluţie sustenabilă şi viabilă la problema transnistreană, nici un mecanism de menţinere a păcii şi stabilităţii în perioada post-conflict, doar populiştii şi provocatorii pot vorbi despre oprirea actualei operaţiuni de menţinere a păcii, intenţionând în acest fel să destabilizeze situaţia în Moldova şi în întreaga regiune", a declarat Igor Dodon într-un discurs rostit în Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei.

"În ultimii 26 de ani, putem observa următoarele rezultate-cheie ale operaţiunii de menţinere a păcii: relansarea atmosferei de pace, crearea condiţiilor pentru negocieri de pace, lipsa crizelor care ar putea conduce la folosirea armelor de către părţile implicate în conflict. De aceea, indiferent cât de mult ar încerca politicienii critici din ţară şi din străinătate, cetăţenii moldoveni ştiu sigur că pacea în Transnistria a fost restabilită datorită actualei misiuni de menţinere a păcii", a subliniat Igor Dodon, citat de agenţia de presă Tass.

În iunie, Guvernul prooccidental de la Chişinău a cerut, printr-o rezoluţie adoptată de Adunarea Generală ONU, retragerea trupelor ruse de menţinere a păcii din regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Rusia a criticat iniţiativa Guvernului de la Chişinău, afirmând că sunt afectate eforturile Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) de soluţionare a conflictului transnistrean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici