Israelul nu va anula acordurile cu palestinienii după votul de la ONU

Israelul nu va anula niciun acord încheiat cu palestinienii ca măsură de retorsiune faţă de votul prevăzut joi la New York care urmează să acorde Palestinei statut de observator nemembru al organizaţiei, a anunţat Guvernul israelian.

260 afișări
Imaginea articolului Israelul nu va anula acordurile cu palestinienii după votul de la ONU

Israelul nu va anula acordurile cu palestinienii după votul de la ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu avem nicio intenţie să anulăm vreun acord încheiat în domeniul economic. Tot ceea ce vom face după acest vot va fi să aplicăm aceste acorduri în litera lor", a declarat pentru AFP Yigal Palmor, un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe.

Palmor a reafirmat că, sesizând Adunarea Generală a ONU, palestinienii comit "o încălcare flagrantă a angajamentelor pe care şi le-au asumat de a soluţiona conflictul cu Israelul prin negocieri şi nu prin măsuri unilaterale".

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas urmează să supună votului Adunării Generale a ONU, începând de la ora 20.00 GMT (22.00, ora României), un proiect de rezoluţie care acordă Palestinei, în prezent doar o "entitate" cu statut de observator, statutul de "stat observator nemembru".

Acest text va obţine o majoritate simplă la vot, necesară în vederea adoptării de către cele 193 de state memebre. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici