Italia va construi centre pentru migranţi în Albania. Parlamentul de la Tirana a votat acordul

Parlamentarii albanezi au ratificat joi un acord cu Italia privind migraţia, în baza căruia Roma va construi centre de procesare pentru migranţi.

106 afișări
Imaginea articolului Italia va construi centre pentru migranţi în Albania. Parlamentul de la Tirana a votat acordul

Italia va construi centre pentru migranţi în Albania. Parlamentul de la Tirana a votat acordul

77 de deputaţi din parlamentul de 140 de locuri au votat în favoarea acordului, anunţat în noiembrie, în baza căruia Italia va deschide două tabere în Albania, ţară candidată la UE, una dintre cele mai sărace şi mai puţin dezvoltate ţări din Europa, scrie Reuters.

„Albania este alături de Italia, alegând să acţioneze ca un stat membru al UE”, a scris premierul albanez Edi Rama pe platforma de socializare X după votul din parlament.

Premierul italian Giorgia Meloni a răspuns pe X, mulţumindu-i lui Rama, instituţiilor şi poporului albanez „pentru prietenia şi colaborarea lor”.

O sursă guvernamentală italiană a declarat că Roma şi-a propus ca centrele din Albania să fie operaţionale până în această primăvară.

În centre ar urma să ajungă migranţii care sosesc pe mare în Italia, unde să rămână până la procesarea cererilor de azil. Ulterior, migranţilor li s-ar permite să intre în Italia sau ar fi repatriaţi.

Acesta este primul exemplu de acceptare de către o ţară din afara Uniunii Europene a migranţilor în numele unei naţiuni din UE şi face parte dintr-o campanie la nivelul UE de reducere a imigraţiei ilegale care a alimentat creşterea popularităţii extremei drepte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici