Jens Stoltenberg: În Europa nu trebuie să fie creată o alternativă la NATO. Întărim apărarea colectivă şi proiectăm stabilitate dincolo de graniţele noastre

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a lăudat, marţi, eforturile Europei de a-şi consolida capacităţile de apărare, însă a adăugat că în Europa nu trebuie să existe o alternativă la Alianţa Nord-Atlantică, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

871 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg: În Europa nu trebuie să fie creată o alternativă la NATO. Întărim apărarea colectivă şi proiectăm stabilitate dincolo de graniţele noastre

Jens Stoltenberg: În Europa nu trebuie să fie creată o alternativă la NATO. Întărim apărarea colectivă şi proiectăm stabilitate dincolo de graniţele noastre

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul NATO din Bruxelles alături de Borut Pahor, preşedintele Sloveniei, Stoltenberg a atras atenţia că în Europa nu trebuie să fie creată o alternativă la NATO.

”Am adus cooperarea dintre NATO şi UE la un nou nivel. Lucrăm împreună la probleme ce ţin de ameninţări cibernetice, hibride, mobilitate militară şi în multe alte aspecte şi salut eforturile de consolidare a apărării europene, însă este foarte important ca acestea să nu fie o alternativă la NATO. Sunt iniţiative care trebuie dezvoltată complementar cu NATO”, a declarat Stoltenberg.

”Alianţa se adaptează la un climat de securitate nou şi mult mai solicitant în care Rusia are o abordare mai agresivă în est, în care terorismul şi violenţa s-au intensificat în sud şi nu în ultimul rând cu problemele din Siria, Irak şi din întreg Orientul Mijlociu. NATO răspunde la aceste noi condiţii. Întărim apărarea colectivă din Europa şi proiectăm stabilitate dincolo de graniţele noastre. Facem asta în Balcanii de Vest, dar şi în Irak sau Afganistan unde luptăm împotriva terorismului”, a adăugat secretarul General al NATO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici