VIDEO  Joe Biden, după ce democraţii au avut rezultate mai bune decât se aşteptau în alegeri: A fost o zi bună pentru democraţie”

Apărut cu aproximativ 15 minute mai târziu decât era prevăzut, preşedintele Joe Biden a spus pe un ton de sărbătoare că este o "zi bună pentru America".

3142 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, după ce democraţii au avut rezultate mai bune decât se aşteptau în alegeri: A fost o zi bună pentru democraţie”

Joe Biden ţine un discurs despre rezultatele alegerilor de marţi

UPDATE: Biden a răspuns la întrebările jurnaliştilor

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, Joe Biden spune că începe să vadă că temperatura conversaţiilor politice începe să scadă. 
 
„Conversaţiile devin mai normale... mai decente", spune el. 
 
În 2020, când a devenit preşedinte, Biden a promis că va încerca să aducă America laolaltă după câţiva ani de divizare sub conducerea lui Donald Trump. 
 
Făcând referire la acest lucru, Biden spune că va face "tot ce-mi stă în putere pentru a vedea prin încercarea de a uni ţara ".
 
Cursa pentru Camera Reprezentanţilor "va fi strânsă", spune Biden.
 
Întrebat dacă este de părere că republicanii vor prelua controlul Camerei Reprezentanţilor, Joe Biden pare prudent de optimist. 
 
Am pierdut cu siguranţă foarte puţine locuri", spune el. Biden spune că există încă o "posibilitate" de a păstra Camera, dar "va fi strâns". 
 
El spune că "democraţia a fost pusă la încercare în ultimii ani", dar "poporul american a vorbit", cu foarte puţine interferenţe în vot, potrivit SkyNews.
 
Într-un mesaj adresat organizaţiilor de presă şi experţilor, el spune că valul roşu prezis "nu s-a întâmplat". 
 
Ştiu că sunteţi oarecum supăraţi de optimismul meu obsesiv... dar m-am simţit bine pe parcursul întregului proces", spune el.
 
Democraţii au avut o "noapte puternică", spune el - dar recunoaşte că mai sunt încă multe de lucrat. 
 
Biden recunoaşte că oamenii vor ca el să se ocupe de creşterea costurilor, de reducerea inflaţiei, de criminalitate şi de siguranţa publică.
 
Am înţeles", spune el, adăugând că ştie că alegătorii sunt "încă frustraţi".
 
El adaugă că, indiferent de rezultatele de la jumătatea mandatului, care sunt încă neclare, este "pregătit" să lucreze cu republicanii. 
 
Biden spune că acest vot a arătat că americanii "nu vor ca fiecare zi de acum înainte să fie o luptă politică constantă" sau ca ţara să fie "prinsă într-un război politic fără sfârşit". 
 
Mai mulţi aliaţi ai preşedintelui din Camera Reprezentanţilor şi Senat au reuşit să fie realeşi, în timp ce democraţii au obţinut şi un mandat de senator în Pennsylvania. Cu toate acestea, mai multe curse cruciale nu au fost încă stabilite, iar republicanii ar putea încă să câştige o majoritate într-una sau ambele camere ale Congresului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici