Donald Trump a prezentat "Starea naţiunii" în faţa Congresului: Vă cer să alegeţi măreţia/ America nu va fi niciodată o ţară socialistă/ Pledoarie pentru zid, apel la compromis în politică LIVE TEXT

Preşedintele SUA, Donald Trump, a susţinut, în faţa Congresului, cel de-al doilea discurs din mandatul său privind "Starea naţiunii" în care a lansat un apel la unitate politică, a criticat "investigaţiile partizane ridicole", a anunţat un nou summit cu liderul Coreei de Nord, şi a vorbit cu patos despre zidul cu Mexicul. Intervenţia sa vine pe fondul blocajului guvernamental, suspendat temporar, cel mai lung shutdown din istoria SUA, şi a fost aplaudată îndelung de congresmeni.

2986 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a prezentat "Starea naţiunii" în faţa Congresului: Vă cer să alegeţi măreţia/  America nu va fi niciodată o ţară socialistă/ Pledoarie pentru zid, apel la compromis în politică LIVE TEXT

Donald Trump,al doilea său discurs privind "Starea naţiunii":Apel la cooperare,compromis în politică

Trump afirmă că "nu este nimeni în lume care să poată concura cu Statele Unite ale Americii".

Preşedintele SUA îndeamnă americanii să "respingă politica de răzbunare, rezistenţă şi răzbunare - şi să îmbrăţişăm potenţialul nelimitat al cooperării, al compromisului şi al binelui comun".

"Împreună, putem depăşi decenii de impas politic. Putem aplana vechile diviziuni, vindeca răni vechi, să construim noi coaliţii, să creăm noi soluţii şi să deblocăm promisiunea extraordinară a viitorului Americii. Decizia este a noastră".

"Trebuie să alegem între măreţie sau blocaj, rezultate ori rezistenţă, viziune ori răzbunare, progres incredibil sau distrugere inutilă.

"În seara asta, vă cer să alegeţi măreţia", conchide preşedintele SUA, în discursul care a durat 80 de minute.

După ce a vorbit pe larg despre succesele economice ale SUA, Trump a criticat "anchetele partizane ridicole", despre care spune că reprezintă un obstacol, o referire la ancheta privind ingerinţele electorale ruse, condusă de procurorul special Robert Mueller.

"Dacă va fi să fie pace şi legislaţie, nu poate fi război şi investigaţii. Pur şi simplu nu funcţionează aşa!".

"Trebuie să fim uniţi acasă pentru a învinge adversarii noştri externi", afirmă Donald Trump.

Pledoarie pentru zidul de la frontiera cu Mexicul şi măsuri antiimigraţie

Preşedintele SUA, Donald Trump, alocă o secţiune semnificatică a celui de-al doilea său discursul privind "Starea naţiunii" chestiunii imigraţiei ilegale şi pledează cu patos pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

O secţiune semnificativă a discursului său se referă la chestiunea imigraţiei ilegale şi necesităţii construirii zidului la frontiera SUA cu Mexicul.

"Nicio chestiune nu ilustrează mai bine decalajul dintre clasa muncitoare americană şi clasa politică a Americii decât imigraţia ilegală. Politicienii bogaţi şi donatorii militează pentru graniţe deschise în timp ce îşi trăiesc vieţile apăraţi de ziduri, porţi şi gardieni", afirmă Trump.

"Între timp, americanii din clasa muncitoare sunt lăsaţi să plătească preţul pentru migraţia ilegală în masă - mai puţine locuri de muncă, salarii mai mici, şcoli supraîncărcate şi spitale care sunt atât de aglomerate încât nu poţi intra, criminalitate sporită şi o reţea de protecţie socială epuizată", adaugă preşedintele SUA.

Trump imploră Congresul să acţioneze în domeniul securităţii frontierei "din dragoste şi devotament" pentru SUA şi americani.

"Vreau ca oamenii să vină în ţara noastră, în cel mai mare număr înregistrat vreodată, dar trebuie să vină în mod legal", pledează Trump.

Trump anunţă în mod oficial că va avea o nouă întrevedere cu Kim Jong-Un, la finalul lunii februarie

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi seară, cu ocazia discursului privind "Starea naţiunii", că se va întâlni la finalul lunii februarie cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a doua sa întrevedere cu liderul de la Phenian.

"Dacă n-aş fi fost ales Preşedinte al Statelor Unite, acum, după părerea mea, eram angrenaţi într-un război major cu Coreea de Nord, cu milioane de oameni ucişi. Mai este multă muncă de făcut, dar relaţia mea cu Kim Jong-Un este una bună. Iar preşedintele Kim şi cu mine ne vom întâlni din nou pe 27 şi 28 februarie în Vietnam", a declarat preşedintele SUA.

Trump spune că politica sa externă are la bază "realismul principial", menţionează Ierusalimul

Preşedintele Donald Trump afirmă, în discursul său privind "Starea naţiunii", că politica sa externă se bazează pe "realismul principial" şi menţionează în acest sens recunoaşterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Liderul de la Casa Albă declară că politica sa externă se bazează pe "realismul principial - nu pe teorii discreditate care au eşuat timp de mai multe decenii să producă progres" .

"Din acest motiv, Administraţia mea a recunoscut adevărata capitală a Israelului - şi cu mândrie a inaugurat Ambasada americană la Ierusalim", a completat preşedintele SUA.

Donald Trump: Statele Unite nu vor fi niciodată o ţară socialistă

Preşedintele american Donald Trump susţine, cu ocazia celui de-al doilea său discurs privind "Starea naţiunii", că Statele Unite nu vor fi niciodată o ţară socialistă.

"Aici, în Statele Unite, suntem alarmaţi de noi apeluri la adoptarea socialismului în ţara noastră. America a fost fondată pe baza libertăţii şi independenţei - nu constrângerii guvernamentale, dominaţiei şi controlului. Suntem născuţi liberi şi vom rămâne liberi", a declarat liderul de la Casa Albă.

"În seara asta, ne reînnoim hotărârea că America nu va fi niciodată o ţară socialistă", proclamă Trump.

Trump:SUA vor dezvolta sisteme militare superioare altor ţări dacă nu este posibilă renegocierea INF

Preşedintele american Donald Trump susţine, cu ocazia discursului privind "Starea naţiunii", că doreşte să negocieze un nou acord similar cu Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), însă dacă acest lucru nu este posibil, atunci SUA vor dezvolta sisteme de rachete superioare tuturor ţărilor.

"Acum mai multe decenii, Statele Unite au încheiat un tratat cu Rusia, prin care am fost de acord să ne limităm şi să ne reducem capacităţile în domeniul rachetelor. În timp ce noi am respectat întocmai acordul şi regulile, Rusia a încălcat în mod repetat termenii. Asta se întâmplă de mai mulţi ani. De aceea, am anunţat că Statele Unite se retrag oficial din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare sau Tratatul INF", a afirmat liderul de la Casa Albă.

"Chiar nu avem de ales. Poate că putem negocia un acord diferit, adăugând China şi pe alţii, sau poate că nu se poate - caz în care, vom depăşi de departe în investiţii şi inovaţii pe toţi ceilalţi", a conchis Donald Trump în discursul său în Congres.

Trump solicită sfârşitul epidemiei de SIDA în 10 ani şi o lege privind interzicerea avortului târziu

Într-o declaraţie îndrăzneaţă, bipartizană, Trump a solicitat în discursul său către naţiune o finanţare sporită pentru combaterea HIV şi eliminarea bolii în următorii zece ani, precum şi 500 milioane dolari în plus pentru combaterea cancerului la copii.

"Nici o forţă în istorie nu a făcut mai mult pentru a avansa condiţia umană decât libertatea americană. În ultimii ani am înregistrat progrese remarcabile în lupta împotriva HIV şi SIDA. Progresele ştiinţifice au făcut posibil un vis care odată se afla la o distanţă îndepărtată de noi. Bugetul meu va cere democraţilor şi republicanilor să facă angajamentul necesar pentru eliminarea epidemiei HIV în Statele Unite în decurs de 10 ani. Am făcut paşi incredibili, incredibili. Împreună, vom învinge SIDA în America şi în afara ei", a declarat Trump.

În plus faţă de finanţarea pentru combaterea SIDA, Trump solicită suplimentar 500 milioane dolari pentru combaterea cancerului la copii în următorii zece ani.

Trump se îndreaptă apoi spre problemele culturale şi solicită Congresului să "transmită legislaţia pentru a interzice avortul târziu al copiilor care pot simţi durerea în pântecele mamei".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici