Lupte între forţele israeliene şi palestinieni în Cisiordania. Cel puţin două persoane au murit

Trupele israeliene au intrat duminică într-un schimb de focuri de câteva ore cu palestinieni înarmaţi în Cisiordania ocupată, a anunţat poliţia israeliană, ucigând cel puţin doi palestinieni, potrivit serviciului de sănătate palestinian.

519 afișări
Imaginea articolului Lupte între forţele israeliene şi palestinieni în Cisiordania. Cel puţin două persoane au murit

Sursa foto: AP

Poliţia a declarat că bătălia din oraşul Nablus a izbucnit în timpul unui raid israelian de arestare, când bărbaţi înarmaţi s-au baricadat în casa suspectului. Poliţia a declarat că "un număr" de palestinieni înarmaţi au fost ucişi, fără a preciza, şi a spus că niciun membru al forţelor israeliene nu a fost rănit, relatează AP.

Semiluna Roşie palestiniană a declarat că cei doi bărbaţi au fost ucişi în confruntările cu armata din Nablus şi i-a identificat ca fiind Aboud Sobh, 29 de ani, şi Muhammad Al-Azizi, 22 de ani.

Armata a declarat că un protest violent a izbucnit în timp ce trupele acţionau în Nablus, protestatarii aruncând dispozitive explozive asupra soldaţilor şi deschizând focul asupra acestora. Soldaţii au ripostat, a precizat armata.

Armata continua să opereze într-o altă zonă din Cisiordania, unde a avut loc un alt scurt schimb de focuri.

Forţele israeliene efectuează de luni de zile raiduri aproape zilnice în Cisiordania, în încercarea de a reprima un val de atacuri ale palestinienilor asupra israelienilor, care între timp s-a diminuat.

Armata s-a confruntat cu rezistenţă în timpul unora dintre aceste raiduri, care, în mai multe cazuri, s-au dovedit a fi mortale.

Atacurile palestiniene asupra israelienilor de la începutul acestui an au ucis 19 persoane. Peste 60 de palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene de la începutul anului, potrivit unui bilanţ oficial palestinian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici