Manifestaţie împotriva islamului violent, luni, la Copenhaga la apelul mişcării Pegida

O manifestaţie antiislam este anunţată luni la Copenhaga la apelul mişcării Pegida, care şi-a anulat reuniunea săptămânală prevăzută pentru aceeeaşi zi la Dresda (Germania) după ce a primit ameninţări.

876 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie împotriva islamului violent, luni, la Copenhaga la apelul mişcării Pegida

Manifestaţie împotriva islamului violent, luni, la Copenhaga la apelul mişcării Pegida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom manifesta mâine (luni) la ora 18.00 (19.00 ora României) la Copenhaga. Pe Facebook, 300 de persoane au spus că vor participa", a anunţat duminică organizatorul acestei reuniuni, Nicolai Sennels, un psiholog şcolar.

Mişcarea Pegida ("Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului") a luat fiinţă în Germania în octombrie. În prezent, aceasta s-a răspândit şi în alte ţări europene.

La 12 ianuarie, aproximativ 200 de persoane care şi-au declarat apartenenţa la această mişcare au defilat împotriva islamului la Oslo.

Pegida a decis să îşi anuleze manifestaţia săptămânală de luni de la Dresda după o ameninţare cu moartea venind din partea grupării Stat Islamic împotriva unuia dintre organizatori.

 

Poliţia germană a "interzis orice reuniune publică în aer liber", luni, la Dresda din cauza unui "risc terorist concret" la această manifestaţie.

În Danemarca, "obiectivul este de a oferi clasei de mijloc o şansă de a-şi exprima îngrijorarea faţă de un islam violent", a explicat Sennels. Potrivit lui este vorba despre primul marş "de acest gen" organizat în această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici