Marşul Demnităţii la Kiev: Mii de oameni, inclusiv lideri străini, au marcat un an de la înlăturarea lui Ianukovici. ATENTAT la marşul din Harkov: Cel puţin 3 oameni au murit - VIDEO

Numeroşi lideri străini, inclusiv preşedintele Consiliului European Donald Tusk, preşedintele moldovean Nicolae Timofti, şi mii de oameni de rând s-au adunat duminică în Piaţa Independenţei din Kiev, pentru a marca un an de la înlăturarea fostului regim prorus condus de Viktor Ianukovici. Cel puţin trei persoane au murit, iar alte zece au fost rănite într-un atentat în oraşul ucrainean Harkov (est), relatează Sputnik.

2453 afișări
Imaginea articolului Marşul Demnităţii la Kiev: Mii de oameni, inclusiv lideri străini, au marcat un an de la înlăturarea lui Ianukovici. ATENTAT la marşul din Harkov: Cel puţin 3 oameni au murit - VIDEO

Marşul Demnităţii la Kiev: Mii de oameni, inclusiv lideri străini, marchează un an de la înlăturarea lui Viktor Ianukovici

Marşul Demnităţii a început la ora 13.30, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, lideri din Polonia, Georgia, Lituania, Letonia, Germania şi Slovacia au anunţat participarea la marş. La Kiev se află şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Cel puţin trei morţi într-un atentat produs în cursul unui miting, în oraşul ucrainean Harkov. Patru suspecţi au fost arestaţi

Autorităţile ucrainene au arestat patru indivizi suspectaţi de implicare în atentatul comis duminică în oraşul ucrainean Harkov, soldat cu trei morţi şi 15 răniţi, relatează Kyiv Post.

Potrivit Serviciului ucrainean de securitate (SBU) presupuşii autori ai atentatului au primit armament şi instruire în Rusia.

Trei persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite într-un atentat care a avut loc duminică în oraşul ucrainean Harkov (est), în timpul unui marş organizat cu ocazia împlinirii a un an de la înlăturarea regimului prorus condus de Viktor Ianukovici.

Atentatul cu bombă a avut loc în timp ce aproximativ 500 de persoane participau la mitingul din Hakrov.

Una dintre persoanele decedate este agent de poliţie.

Criza politică din Ucraina s-a amplificat în noiembrie 2013, iar protestele din Piaţa Independenţei - soldate cu peste 100 de morţi - au culminat pe 22 februarie 2014 cu înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, refugiat în Rusia.

Ca urmare a instituirii unei administraţii prooccidentale la Kiev, Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, iar în estul Ucrainei a izbucnit un conflict separatist, soldat cu peste 5.700 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici