Membrii unui grup de puşcaşi marini, fotografiaţi cu un steag nazist

Membrii unui grup de puşcaşi marini care s-au fotografiat cu un steag nazist, o fotografie care circulă foarte mult pe Internet, au primit doar un avertisment şi nu vor fi sancţionaţi, a anunţat joi baza militară americană Camp Pendleton.

358 afișări

Autorităţile militare au fost informate despre acest caz în noiembrie 2011, după ce fotografia, realizată în septembrie 2010, a fost postată pe Internet.

"Incidentul nu era motivat (de consideraţii) rasiale. Persoanele vizate au recunoscut că simbolul (nazist) putea fi prost interpretat şi că nu este conform valorilor Corpului Puşcaşilor Marini", se arată într-un comunicat al Camp Pendleton.

"Comandantul a apreciat că nu este necesară nicio acţiune disciplinară. Dar el le-a transmis tuturor (membrilor trupelor) Marines ai unităţii că un asemenea comportament nu va fi tolerat şi că orice recidivă va fi pedepsită", se mai arată în comunicat.

Luna trecută, Pentagonul a lansat o anchetă asupra unei înregistrări video cu militari Marines urinând pe cadavrele unor insurgenţi afgani.

Secretarul Apărării Leon Panetta a calificat aceste acte ca "total deplorabile".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici