Mişcare fără precedent. Parlamentul chinez a adoptat controversata lege a securităţii din Hong Kong

  • Parlamentul Chinez a aprobat controversata lege a securităţii din Hong Kong
  • Legislativul chinez a abrobat propunerea de implementare a controversatei legi a securităţii naţionale din Hong Kong.
  • O mişcare fără precedent ce ameninţă drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor din teritoriul semi-autonom
5616 afișări
Imaginea articolului Mişcare fără precedent. Parlamentul chinez a adoptat controversata lege a securităţii din Hong Kong

Miişcare fără precedent. Parlamentul chinez a adoptat controversata lege a securităţii din Hong Kong

Congresul Naţional al Poporului a trecut o rezoluţie joi prin care să se adopte legislaţia care sporeşte controlul Guvernului central de la Beijing asupra zonei.

Legea a fost contestată cu protestede amploare şi denunţată de majoritatea ţărilor. Donald Trump, a ameninţat săptămâna trecută Beijingul cu o reacţie "foarte puternică" dacă legea va fi implementată.

În urma protestelor, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat miercuri că ţara sa nu va mai considera hub-ul financiar global ca fiind autonom de China, în scopuri comerciale şi economice.

Legea a fost votată aproape în unanimitate de Legislativul chinez. Prevederile complete ale legii vor fi prezentate în următoarele săptămâni. Rezultatul final va determina câtă autonomie va mai avea Hong Kong-ul.

Una dintre cele mai discutate aspecte este interzicerea grupurilor de activişti. Curţile ar putea impune sentinţe lungi pentru încălcarea legii securităţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici