Ministerul de Externe rus: Extinderea NATO afectează în mod direct interesele Rusiei şi va atrage măsuri

Decizia Alianţei Nord-Atlantice de a continua extinderea prin admiterea statului Muntenegru riscă să destabilizeze sistemul de securitate euro-atlantic, consideră Ministerul rus de Externe, avertizând cu măsuri de retorsiune.

3435 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Externe rus: Extinderea NATO afectează în mod direct interesele Rusiei şi va atrage măsuri

Ministerul de Externe rus: Extinderea NATO afectează în mod direct interesele Rusiei şi va atrage măsuri

"Decizia NATO de iniţiere a negocierilor pentru admiterea statului Muntenegru reprezintă un gest cu valenţe de confruntare care riscă să destabilizeze sistemul de securitate euro-atlantic", a transmis Ministerul rus de Externe miercuri seară.

"O nouă serie de extindere a Alianţei Nord-Atlantice afectează în mod direct interesele Rusiei şi va atrage măsuri simetrice", precizează MAE rus, conform agenţiei Itar-Tass.

Miniştrii de Externe ai statelor membre NATO au decis miercuri să invite statul Muntenegru să devină al 29-lea membru al Alianţei Nord-Atlantice, a anunţat secretarul general, Jens Stoltenberg. Muntenegru va fi al treilea stat din Balcanii Occidentali care aderă la NATO, după Albania şi Croaţia.

Ca reacţie, Preşedinţia Rusiei a avertizat că extinderea Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic (NATO) va atrage măsuri de retorsiune din partea Moscovei.

Relaţiile dintre Occident şi Rusia sunt tensionate din cauza ingerinţelor ruse în Ucraina şi în Siria, precum şi în contextul instalării elementelor antibalistice NATO în România şi Polonia. Doborârea unui bombardier rus de către Turcia şi invitaţia adresată statului Muntenegru de a deveni membru NATO nu fac decât să amplifice tensiunile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici