Ministru israelian: Benjamin Netanyahu se opune existenţei unui stat palestinian

Premierul Benjamin Netanyahu se opune existenţei unui stat palestinian, a declarat Gilad Erdan, ministrul israelian pentru Siguranţă Publică, care a evitat să spună clar dacă Netanyahu îşi va manifesta public opoziţia faţă de acest lucru cu ocazia vizitei sale în Statele Unite, relatează Reuters.

412 afișări
Imaginea articolului Ministru israelian: Benjamin Netanyahu se opune existenţei unui stat palestinian

Ministru israelian: Benjamin Netanyahu se opune existenţei unui stat palestinian

"Cred că toţi membrii cabinetului de securitate, şi în primul rând prim-ministrul, se opun existenţei unui stat palestinian", a declarat Erdan pentru postul Army Radio.

Întrebat în legătura cu posibilitatea ca Netanyahu să-şi manifeste public opoziţia faţă de soluţia creării unui stat palestinian cu ocazia discuţiilor cu Trump, Erdan a afirmat că "prim-ministrul trebuie să cântărească lucrurile în funcţie de ce simte în cursul întâlnirii şi poziţiile exprimate acolo. Nimeni nu ştie poziţia preşedintelui şi a echipei sale".

Premierul israelian urmează să efectueze miercuri o vizită la Washington, unde urmează să discute cu preşedintele american Donald Trump.

Benjamin Netanyahu nu a declarat niciodată în mod explicit că ar fi renunţat la sprijinul condiţionat pentru soluţia creării unui stat palestinian, iar purtătorul de cuvânt al şefului de guvern de la Tel Aviv nu a fost disponibil pentru a comenta afirmaţiile făcute de Erdan.

În viziunea exprimată anterior de Netanyahu cu privire la această chestiune, viitorul stat palestinian ar trebuie să fie demilitarizat, să accepte staţionarea de trupe israeliene pe teritorul său, iar palestinienii să recunoască Israelul drept "statul-naţiune" al poporului evreu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici