MONITORUL APĂRĂRII | Agenţia pentru Energie Atomică: Coreea de Nord pare să continue activităţile nucleare, în pofida presiunilor SUA

Coreea de Nord pare să continue activităţile în principalul complex nuclear, situat în Yongbyon, în pofida presiunilor exercitate de Administraţia Donald Trump, anunţă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

1227 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Agenţia pentru Energie Atomică: Coreea de Nord pare să continue activităţile nucleare, în pofida presiunilor SUA

Agenţia pentru Energie Atomică: Coreea de Nord pare să continue activităţile nucleare, în pofida presiunilor SUA

"La reactorul de apă uşoară de la Yongbyon au fost observate activităţi specifice fabricării componentelor şi posibilul transfer al acestora în principala clădire a reactorului", a declarat Yukiya Amano, directorul AIEA, citat de site-ul agenţiei Reuters.

De asemenea, Coreea de Nord pare să fi continuat activităţile şi pe Râul Kuryong, situat în apropierea complexului atomic Yongbyon. Anul trecut, pe acest râu a fost construit un baraj, pentru creşterea debitului de apă necesar centralei nucleare.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kin Yong-Un, au convenit în iunie să depună eforturi pentru denuclearizarea Peninsulei Coreea.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici