Naţiunile Unite exprimă preocupare privind testul balistic efectuat de Coreea de Nord: Este extrem de îngrijorător

Testul balistic efectuat de Coreea de Nord este "extrem de îngrijorător", anunţă Naţiunile Unite, cerând regimului de la Phenian să evite orice noi activităţi "provocatoare", relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

1988 afișări
Imaginea articolului Naţiunile Unite exprimă preocupare privind testul balistic efectuat de Coreea de Nord: Este extrem de îngrijorător

Naţiunile Unite exprimă preocupare privind testul balistic efectuat de Coreea de Nord: Este foarte îngrijorător

"Recentul test balistic este foarte îngrijorător, fiind o încălcare a rezoluţiilor Naţiunilor Unite", a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Stéphane Dujarric.

"Cerem încă o dată Coreei de Nord să evite orice nouă acţiune provocatoare", a adăugat Dujarric.

Consiliul de Securitate ONU a condamnat "cu fermitate" testul balistic efectuat de Phenian.

Testul balistic efectuat sâmbătă a fost coordonat "de la faţa locului" de liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi a fost un succes, susţine regimul stalinist de la Phenian, în timp ce Coreea de Sud şi analişti americani au dubii privind eficienţa manevrei militare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici