NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Bilanţul a ajuns la 13 morţi

Un alt cadavru a fost găsit pe epava navei Costa Concordia, eşuată în apropiere de insula italiană Giglio în urmă cu nouă zile, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Protecţiei civile, ceea ce ridică bilanţul naufragiului la 13 morţi.

908 afișări
Imaginea articolului NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Bilanţul a ajuns la 13 morţi

NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Bilanţul a ajuns la 13 morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Scafandrii au găsit corpul unei femei pe puntea numărul 7, spre pupa, în partea scufundată" a navei de croazieră, a indicat Francesca Maffini, precizând că femeia "purta vestă de salvare". Corpul a fost găsit în jurul orei 15.20 (16.20, ora României), la zece metri adâncime, şi nu a fost încă identificat.

Pentru moment, doar opt cadavre au fost identificate, respectiv ale unui număr de patru turişti francezi, unui italian, unui spaniol, unui german şi al unui ungar.

Conform prefectului Franco Gabrielli, comisar special al Guvernului responsabil cu supravegherea situaţiei legate de catastrofă, o femeie de naţionalitate ungară care nu era înregistrată pe lista persoanelor îmbarcate este căutată de familia sa.

"Familia spune că ea se afla la bord cu un membru al echipajului şi că a sunat când era pe navă", a declarat el duminică, în cadrul unei conferinţe de presă pe insula Giglio. El a apreciat că femeia trebuie "adăugată pe lista dispăruţilor" şi să se considere că "sunt 21 de persoane de căutat".

După ce a lovit o stâncă, nava Costa Concordia, care efectua o croazieră în Mediterana, a naufragiat în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, cu peste 4.200 de persoane la bord, dintre care 3.200 de turişti şi 1.000 de membri ai echipajului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici