Navă de recunoaştere chineză, observată în apropierea Insulei Hawaii

O navă de recunoaştere chineză a fost observată în largul insulei americane Hawaii, unde se desfăşoară exerciţii navale coordonate de Statele Unite, Beijingul afirmând că are dreptul să monitorizeze manevrele maritime.

365 afișări
Imaginea articolului Navă de recunoaştere chineză, observată în apropierea Insulei Hawaii

Navă de recunoaştere chineză, observată în apropierea Insulei Hawaii, unde au loc manevre navale (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Navele militare au dreptul să opereze în apele internaţionale", argumentează Ministerul chinez al Apărării, informează BBC News online.

China participă cu alte patru nave şi la exerciţiile navale coordonate de Statele Unite şi desfăşurate în largul Arhipelagului Hawaii (Statele Unite).

Douăzeci şi două de ţări participă la manavrele navale Rimpac. China a trimis pentru prima dată patru nave şi circa 1.000 de militari la aceste exerciţii.

Însă Statele Unite au semnalat că este prima dată când un stat participant trimite şi o navă de recunoaştere la acest exerciţiu.

"Statele Unite au luat toate măsurile necesare pentru a se evita accesarea informaţiilor esenţiale", a comunicat Pentagonul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici