Numeroşi morţi şi răniţi în urma unui atac produs în Norvegia

Mai multe persoane au fost ucise sau sunt rănite după ce au fost atacate de un individ în orăşelul norvegian Kongsberg, situat la aproximativ 80 de kilometri de Oslo, anunţă serviciile de securitate.

5554 afișări
Imaginea articolului Numeroşi morţi şi răniţi în urma unui atac produs în Norvegia

News alert. Numeroşi morţi şi răniţi în urma unui atac produs în Norvegia

Conform martorilor, un individ înarmat cu un arc şi săgeţi a atacat mai multe persoane, pe stradă, în orăşelul Kongsberg.

„Din păcate, putem confirma că sunt numeroase persoane rănite, iar altele decedate în urma atacului. Răniţii au fost transportaţi la spitale", a declarat Øyvind Aas, şeful Poliţiei din Kongsberg, citat de publicaţia Aftenposten.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate norvegiene citate de postul NRK, bilanţul preliminar este de cel puţin patru morţi, iar alte numeroase persoane au fost rănite.

Autorul atacului a fugit cu o maşină, dar a fost arestat ulterior, iar acum este interogat.

Autorităţile nu cunosc motivul atacului. „Timpul ne va ajuta să aflăm motivul acestui atac", a precizat Øyvind Aas.

Autorităţile au anunţat că analizează toate ipotezele, inclusiv cea a unui act terorist. "Este normal să analizăm şi ipoteza unui act terorist", a declarat Øyvind Aas, şeful Poliţiei din Kongsberg. Potrivit anchetatorilor, individul care a comis atacul a acţionat într-o arie foarte largă, pe mai multe străzi şi inclusiv într-un supermarket.

La locul atacului au fost mobilizate numeroase echipaje medicale şi de poliţie, inclusiv cu elicoptere. Poliţia a refuzat să dezvăluie numărul exact al victimelor, precizând că mai întâi trebuie anunţate rudele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici