Noi IMAGINI din Coreea de Nord: Cum arată străzile din capitala ţării conduse de Kim Jong-un - VIDEO

Coreea de Nord este una dintre cele mai "închise" ţări din lume, fiind condusă cu o mână de fier de dinastia Kim din 1948. De-a lungul timpului, autorităţile au impus vizitatorilor regulile stricte cu ce anume au voie să fotografieze şi să înregistreze.

17801 afișări
Imaginea articolului Noi IMAGINI din Coreea de Nord: Cum arată străzile din capitala ţării conduse de Kim Jong-un - VIDEO

Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din când în când, însă, au existat şi fotografi care au primit acceptul autorităţilor de a surprinde viaţa de zi cu zi în Coreea de Nord, fie în oraşe precum Phenian, fie în zona rurală, imaginile făcând de fiecare dată înconjurul lumii.

Potrivit site-ului lemonde.fr, un fotograf din Singapore, Aram Pan, a fost autorizat să-şi instaleze o cameră video pe maşina personală şi să filmeze pe străzile din Phenian. În imaginile surprinse în urmă cu doar câteva zile de Aram Pan se poate observa un oraş curat, verde, dar de cele mai multe ori pustiu, deşi în capitala Coreei de Nord sunt peste 2 milioane de locuitori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici