Noul preşedinte al Italiei lansează un apel la unitate împotriva terorismului

Noul preşedinte al Italiei, Sergio Mattarella, a lansat sâmbătă un apel la unitate împotriva terorismului, cu prilejul unei vizite la locul unuia dintre masacrele comise de nazişti.

142 afișări
Imaginea articolului Noul preşedinte al Italiei lansează un apel la unitate împotriva terorismului

Noul preşedinte al Italiei lansează un apel la unitate împotriva terorismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După alegerea sa în funcţia de preşedinte al Italiei, Sergio Mattarella s-a deplasat în cursul după-amiezii cu automobilul său, un Fiat Panda de culoare gri, la Gropile Ardeatine (la sud de Roma), unde 335 de civili italieni, printre care şi 75 de origine evreiască, au fost masacraţi în martie 1944, a anunţat presa italiană.

"Alianţa dintre ţări şi popoare a ştiut să învingă ura nazistă, rasistă, antisemită şi totalitară al cărei simbol dureros este acest loc. Aceeaşi unitate în Europa şi în lume va şti să-i învingă pe cei care vor să ne aducă într-o nouă eră a terorismului", a declarat el în cursul acestei vizite cu caracter privat.

Judecătorul Sergio Mattarella, în vârstă de 73 ani, a fost ales, sâmbătă, preşedintele Italiei, cu 665 de voturi, cu mult peste cele 505 voturi necesare, potrivit rezultatelor oficiale.

Noul preşedinte va putea depune jurământul chiar de la începutul săptămânii viitoare, potrivit presei italiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici