Noul tip de coronavirus din China: Bilanţul morţilor a crescut la 16, iar oraşul Wuhan a fost închis. Reacţia OMS

Cel puţin 16 persoane au murit din cauza virusului apărut în China, în total fiind înregistrate aproximativ 500 de cazuri de infecţii, au declarat miercuri după-amiază autorităţile chineze, informează CBS News şi CNN.

7185 afișări
Imaginea articolului Noul tip de coronavirus din China: Bilanţul morţilor a crescut la 16, iar oraşul Wuhan a fost închis. Reacţia OMS

Sursa FOTO: Profimedia Images

Autorităţile din provincia Hubei, în care se află oraşul Wuhan, au anunţat miercuri după-amiază că numărul deceselor provocate de coronavirusul "2019-nCoV" a ajuns la 16. În total, au fost confirmate 500 de cazuri. 

Bilanţul precedent era de nouă morţi.

Peste 2.200 de persoane au fost plasate în carantină, iar dintre acestea 765 au fost deja scoase de sub observaţie, întrucât nu au prezentat simptome ale infecţiei, a anunţat Li Bin, vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Sănătate.

Oficialul a adăugat că există indicii potrivit cărora virusul se transmite pe cale aeriană.

Transportul public, suspendat în oraşul chinez Wuhan, în cadrul măsurilor de carantină

Autorităţile au decis suspendarea transportului public în zona oraşului Wuhan, în contextul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului.

Toate cursele cu autobuze, trenuri de metrou, feriboturi şi avioane vor fi suspendate în oraşul Wuhan, care are nouă milioane de locuitori, începând de joi, 23 ianuarie.

Locuitorii au fost sfătuiţi să nu plece din oraş, pentru a evita transmiterea coronavirusului 2019-nCoV, care s-a răspândit deja în alte provincii chineze, precum şi în Japonia, Thailanda, Coreea de Sud şi Statele Unite.

Reacţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, după decizia autorităţilor din Wuhan 

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (WHO) au declarat că decizia autorităţilor din Wuhan de a suspenda transportul public în zonă este „adecvată”.

„Prin implementarea acestor măsuri dure, vor reuşi să controleze epidemia din ţară şi vor reduce şansele răspândirii virusului în alte ţări”, au declarat reprezentanţii WHO. 

Oficiali din cadrul WHO au decis extinderea discuţiilor de urgenţă privind epidemia de coronavirus, următoarea şedinţă urmând să aibă loc pe 23 ianuarie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar putea decide joi dacă va fi declarată stăre de urgenţă internaţională. 

Comitetul de Urgenţă din cadrul WHO s-a reunit, miercuri, la Geneva, dar a decis că este nevoie de mai multe informaţii înainte de a lua o decizie concretă privind starea de urgenţă internaţională. 

„Astăzi a avut loc o discuţie excelentă, dar a fost clar că, pentru a continua, avem nevoie de mai multe informaţii”, a spus directorul general al WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici