O bătaie între doi parlamentari ucraineni conduce la îndemnuri pentru adoptarea unui cod etic - VIDEO

O bătaie între doi parlamentari ucraineni a perturbat joi lucrările Legislativului de la Kiev şi a condus la îndemnuri privind adoptarea unui cod etic pentru membrii puterii legislative, relatează postul Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) în pagina electronică.

10971 afișări
Imaginea articolului O bătaie între doi parlamentari ucraineni conduce la îndemnuri pentru adoptarea unui cod etic - VIDEO

O bătaie între doi parlamentari ucraineni conduce la îndemnuri pentru adoptarea unui cod etic - VIDEO (Imagine: captură video)

Deputatul Iegor Soboliev din cadrul alianţei politice Samoponici (Autoapărare) s-a luat la bătaie cu colegul său Vadim Ivcenko din cadrul Batkivşcina (Patria), din cauza unor dezacorduri cu privire la legea proprietăţii terenurilor.

Personalul de securitate al instituţiei a intervenit să oprească bătaia, după care Ivcenko s-a ales cu nasul spart, iar Soboliev cu buza spartă.

Preşedintele Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) Volodimir Hroisman a oprit lucrările adunării timp de 15 minute, după ce a izbucnit încăierarea.

Hroisman a declarat, la reluarea lucrărilor, că cei doi vor fi pedepsiţi pentru felul cum s-au purtat prin interzicerea participării la următoarele cinci şedinţe.

El a recomandat adoptarea unui cod etic pentru parlamentari, pe care să fie obligaţi să-l semneze şi respecte.

Încăierările au fost destul de frecvente în Parlamentul Ucrainean în ultimii ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici