O bombă a explodat în apropiere de Acropola din Atena, fără a provoca victime

O bombă a explodat miercuri în apropiere de Acropola din Atena fără a provoca victime, a anunţat poliţia greacă, conform căreia acest atentat viza aparent domiciliul unui armator grec.

275 afișări
Imaginea articolului O bombă a explodat în apropiere de Acropola din Atena, fără a provoca victime

O bombă a explodat în apropiere de Acropola din Atena, fără a provoca victime

"Un cotidian grec a primit la ora 20:10 un apel anonim care anunţa că o bombă va exploda la 20:30 în faţa reşedinţei armatorului Tsakos", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei.

Zona în cauză a fost evacuată şi până acum nu există informaţii despre victime, conform aceleiaşi surse.

Bomba era ascunsă într-un rucsac negru amplasat la intrarea imobilului vizat, conform sursei.

Imobilul se află la câteva sute de metri sub Acropola, o zonă foarte vizitată de turişti în capitala greacă.

Grupul Tsakos figurează printre cele mai importante companii maritime ale Greciei. Nu se ştie până în prezent care membru al familiei Tsakos ar fi fost ţinta atentatului.

Nikos Tsakos, în vârstă de 50 de ani, fiul fondatorului companiei maritime, Panagiotis Tsakos, a fost membru în consiliul de administrare al Bank of Cyprus, una dintre instituţiile financiare implicate în tulburările crizei care afectează insula mediteraneană, puternic legată din punct de vedere economic cu Grecia.

Duminică, o bombă de mică putere a explodat în faţa unei filiale a Bank of Cyprus la Limassol, oraş din sudul insulei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici