Obama, la Summitul NATO: "Vom învinge Statul Islamic"

Preşedintele american Barack Obama a dat asigurări vineri că gruparea Statul Islamic (SI), responsabil de atrocităţi în Irak şi Siria, va fi învinsă, declarându-se convins că o "vastă coaliţie" internaţională va fi formată împotriva organizaţiei jihadiste.

686 afișări
Imaginea articolului Obama, la Summitul NATO: "Vom învinge Statul Islamic"

Obama, la Summitul NATO: "Vom învinge Statul Islamic" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest lucru nu va avea loc de pe o zi pe alta, dar avansăm în direcţia bună. Vom slăbi şi într-un final vom învinge Statul Islamic", a dat asigurări Obama în conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul Summitului NATO de la Newport, în Marea Britanie.

"Plec (de la summit) încrezător în faptul că aliaţii din cadrul NATO şi partenerii lor sunt pregătiţi să se alăture unei vaste coaliţii internaţionale", a adăugat el, precizând că secretarul de Stat american John Kerry va porni imediat după summit către Orientul Mijlociu, pentru a obţine o asociere a ţărilor din regiune.

Jihadişti extrem de violenţi din cadrul SI au preluat controlul asupra unor porţiuni vaste din teritoriul Irakului şi Siriei, în care au proclamat un "califat". Ei au şocat întreaga lume decapitând doi jurnalişti americani, răpind civili şi masacrând sute de persoane.

"Îi vom vâna aşa cum facem cu ceea ce a rămas din AL-Qaida", a declarat Obama. "Putem dezmembra această forţă care a preluat controlul asupra unui teritoriu atât de mare, pentru ca ei să nu poată să ne atingă", a adăugat el.

"Acesta va fi obiectivul nostru şi sunt mulţumit să văd că există o unanimitatea în rândul prietenilor şi aliaţilor noştri asupra faptului că acesta este un obiectiv valabil şi asupra faptului că sunt pregătiţi să coopereze cu noi", a mai spus şeful statului american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici