Serbia şi Kosovo au ajuns la o înţelegere. Poliţia kosovară se retrage dintre sârbi

  • Autorităţile din Serbia şi Kosovo au ajuns la un acord pentru reducerea tensiunilor generate de o reglementare privind numerele auto.
  • Oficial UE: "După două zile de negocieri intense, tocmai a fost obţinut un acord privind reducerea tensiunilor şi găsirea de soluţii".
792 afișări
Imaginea articolului Serbia şi Kosovo au ajuns la o înţelegere. Poliţia kosovară se retrage dintre sârbi
Serbia şi Kosovo au ajuns, joi, la un acord pentru reducerea tensiunilor la frontieră, apărute din cauza unei reglementări controversate privind numerele de înmatriculare auto, anunţă mediatorul Uniunii Europene, Miroslav Lajcak, citat de agenţia Associated Press.
 
"Avem un acord. După două zile de negocieri intense, tocmai a fost obţinut un acord privind reducerea tensiunilor şi găsirea de soluţii", a declarat Miroslav Lajcak.
 
Acordul prevede retragerea unităţilor speciale de poliţie kosovară din zonele în care sunt comunităţi sârbe şi eliminarea restricţiilor. Misiunea NATO în Kosovo (KFOR) va fi mobilizată în zonele de frontieră "pentru a menţine un mediu sigur şi libertatea de circulaţie", a precizat mediatorul UE.
 
Etnici sârbi din Kosovo blocaseră frontiera cu Serbia pentru a protesta faţă de o reglementare a autorităţilor kosovare privind obligativitatea înlocuirii numerelor de înmatriculare auto cu unele temporare la intrarea pe teritoriul kosovar. Preşedintele sârb, Aleksandr Vucici, avertizase NATO că Serbia va interveni în Kosovo dacă etnicii sârbi mai sunt supuşi presiunilor Administraţiei de la Priştina. Serbia a sporit nivelul alertei militare săptămâna trecută, iar armata sârbă a trimis avioane şi elicoptere militare în apropierea frontierei Kosovo.
 
Misiunea NATO în Kosovo (KFOR) a anunţat, luni, intensificarea patrulelor la frontiera cu Serbia, în efortul de a reduce tensiunile. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
serbia,
kosovo,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici