Partidul preşedintelui Emmanuel Macron, favorit la câştigarea alegerilor parlamentare din Franţa

Republica în Mişcare (REM), organizaţia politică înfiinţată de preşedintele francez Emmanuel Macron, se clasează pe primul loc în intenţiile de vot înaintea scrutinului legislativ programat pe 11 şi 18 iunie, potrivit unui sondaj de opinie prezentat luni, relatează site-ul agenţiei Reuters.

420 afișări
Imaginea articolului Partidul preşedintelui Emmanuel Macron, favorit la câştigarea alegerilor parlamentare din Franţa

Partidul preşedintelui Emmanuel Macron, favorit la câştigarea alegerilor parlamentare din Franţa

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Odoxa pentru postul de radio France Inter şi publicaţia L'Express, formaţiunea Republica în Mişcare (liberal-socială) va obţine 29% dintre voturi la scrutinul parlamentar din iunie.

Partidul de extremă-dreapta Frontul Naţional se află pe locul secund în preferinţele de vot, cu 17%. Formaţiunea de centru-dreapta Republicanii este creditată cu 15%.

Partidul de extremă-stânga Franţa Nesupusă, al candidatului la prezidenţiale Jean-Luc Melenchon, ar obţine 14% în cadrul alegerilor parlamentare.

Alte sondaje recente au sugerat, de asemenea, că partidul lui Emmanuel Macron ar urma să devină cea mai importantă formaţiune din camera inferioară a Parlamentului francez, în faţa socialiştilor şi conservatorilor.

Preşedintele francez Emmanuel Macron intenţionează să transmită o reformă privind reglementările în domeniul muncii până la sfârşitul lunii septembrie, înainte de a aborda schemele de pensii, în 2018.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici