Patru militari au murit şi alţi 14 au fost răniţi în estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore

Patru militari au murit şi alţi 14 au fost răniţi în estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore, în confruntările armate dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, potrivit unui oficial militar, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

489 afișări
Imaginea articolului Patru militari au murit şi alţi 14 au fost răniţi în estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore

Patru militari au murit şi alţi 14 au fost răniţi în estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al departamentului operaţiunilor militare din cadrul administraţiei prezidenţiale ucrainene, Oleksander Motuzianik, în cadrul unei conferinţe de presă organizate joi la Kiev.

"Patru dintre militarii noştri au fost ucişi şi alţi 14 au fost răniţi ca urmare a luptei din ultimele 24 de ore", a precizat Motuzianik, citat de agenţia de presă ucraineană Interfax. El a atras atenţia asupra intensificării conflictelor armate dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, aducând în discuţie evenimentele din oraşul Mariupol, unde au fost trase focuri de artilerie în cursul zilei de luni.

Autorităţile ucrainene au anunţat luni că zece persoane, dintre care opt civili, au murit în cursul zilelor de duminică şi luni, în zona estică de conflict.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, se vor întâlni luni la Berlin pentru a discuta situaţia tensionată din estul Ucrainei care s-a intensificat în ultimele săptămâni, în scopul implementării acordului de pace de la Minsk semnat pe 12 februarie 2015.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Extrene, a declarat, miercuri, că Rusia se aşteaptă ca Germania şi Franţa să preseze liderii de la Kiev să înceteze conflictul armat din estul Ucrainei şi să respecte planul de pace. El a precizat că reprezentanţii germani şi francezi ar trebui să-l convingă pe Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, să implementeze prevederile acordului de la Minsk.

Conflictul din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până în prezent, potrivit estimărilor ONU, cu cel puţin 6.500 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici