Premierul Ucrainei: Kievul trimite miercuri delegaţii la Bruxelles şi la Moscova

Premierul ucrainean Mikola Azarov a anunţat marţi că o delegaţie oficială se va deplasa miercuri la Bruxelles, iar alta la Moscova, după refuzul Ucrainei de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, sub presiunea Rusiei.

446 afișări
Imaginea articolului Premierul Ucrainei: Kievul trimite miercuri delegaţii la Bruxelles şi la Moscova

Kievul trimite miercuri delegaţii la Bruxelles şi la Moscova

"Mâine (miercuri), o delegaţie va merge la Bruxelles, unde vom continua negocierile, care ne vor permite să semnăm un acord de integrare europeană în condiţii avantajoase pentru Ucraina", a declarat Azarov.

"Această delegaţie este în curs de formare", a adăugat el.

Vizita delegaţiei ucrainene nu a fost confirmată la Bruxelles.

"Nu putem să confirmăm vizita delegaţiei ucrainene miercuri, la Bruxelles. Data şi locul vor fi stabilite prin mijloace diplomatice şi, de îndată ce va fi găsit un acord, ele vor fi anunţate", a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Extindere şi Politica de Vecinătate, Stefan Füle.

"Tot mâine (miercuri), o altă delegaţie se va deplasa la Moscova, deoarece încercăm să consolidăm parteneriatul nostru strategic şi să relansăm relaţiile noastre comerciale cu Rusia", a afirmat premierul ucrainean.

Protestele de la Kiev continuă. Manifestanţii au blocat luni sediul Guvernului, pentru a-l obliga pe preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici să plece de la putere, după ce a refuzat să semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE).

Marţi, Parlamentul ucrainean a respins moţiunea de neîncredere împotriva Guvernului lui Mikola Azarov, pe care opoziţia îl consideră responsabil de eşecul apropierii de UE şi de reprimarea manifestanţilor proeuropeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici