BREAKING NEWS  Preşedintele Poloniei: "NATO este pregătită"

"Avem sprijinul tuturor aliaţilor", declară preşedintele polonez Andrzej Duda.

8709 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Poloniei: "NATO este pregătită"

Sursa Foto - Hepta

"M-am consultat cu Secretarul General al NATO, presedintele SUA si premierul Marii Britanii. M-au asigurat ca îşi respectă angajamentele. Avem sprijinul tuturor aliaţilor noştri". 

Duda a fost întrebat despre activarea articolului 4 al Tratatului NATO: "Am informat secretarul general al NATO şi preşedintele SUA, precum şi premierul britanic şi cancelarul german că ambasadorul nostru va participa mâine la reuniunea Consiliului Atlanticului de Nord şi este foarte probabil ca ambasadorul să solicite iniţierea al articolului patru privind consultările aliate. Este important să acţionăm cu prudenţă în această situaţie dificilă.Va fi o noapte lungă, mâine este o altă zi importantă". 

Duda a asigurat că aeronavele poloneze vor fi sprijinite de avioane aliate. "Toţi aliaţii cu care m-am consultat m-au asigurat de sprijinul lor, respectând inclusiv articolul 5 din Tratatul NATO. Ambasadorul nostru va participa mâine la Consiliu şi va solicita activarea articolului 4 din Tratatul NATO. NATO este în alertă. Am întărit pregătirea forţelor armate poloneze, inclusiv a apărării aeriene. Avioanele noastre vor fi sprijinite de avioane ale aliaţilor. Acţionăm calm şi prudent. Nu avem nicio dovadă concludentă în acest moment cu privire la cine a lansat această anchetă. Investigaţiile sunt în curs. Cel mai probabil a fost o rachetă de fabricaţie rusă. SUA sunt alături de noi în garantarea securităţii". 

Preşedintele Poloniei asigură sprijinul american: "Joe Biden a declarat că ne va sprijini cu experţi americani. Va fi o acţiune comună, aliată. Sper că această chestiune va fi clarificată. Aliaţii noştri ne dau asigurările lor" .
 
Duda a întrebat despre originea rachetei: "Aşteptăm rezultatul muncii anchetatorilor. Experţii noştri lucrează".
 
Miercuri, ambasadorul polonez se va duce să solicite activarea articolului 4 din Tratatul Nord-Atlantic, a informat preşedintele Poloniei. 

"Creştem monitorizarea spaţiului aerian al Poloniei", a declarat premierul Poloniei. "Trebuie să fim pregătiţi pentru orice ştire falsă, pentru atacuri în domeniul informaţional. Să ţinem cont de faptul că haosul este o armă folosită de Rusia", a avertizat Mateusz Morawiecki.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici