Procurorii cer condamnarea la moarte a comandantului feribotului scufundat în Coreea de Sud

Procurorii sud-coreeni cer condamnarea la moarte a comandantului feribotului Sewol, în urma naufragiului din aprilie, soldat cu peste 300 de morţi, majoritatea elevi.

169 afișări
Imaginea articolului Procurorii cer condamnarea la moarte a comandantului feribotului scufundat în Coreea de Sud

Procurorii cer condamnarea la moarte a comandantului feribotului scufundat în Coreea de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Căpitanul Lee Joon-Seok este judecat începând din 10 iunie, în oraşul Gwangiu, situat la 265 de kilometri sud de Seul, "pentru omor prin imprudenţă în formă agravată".

"Inculpatul poartă responsabilitatea cea mai directă şi cea mai grea în acest dezastru, deoarece a părăsit nava fără a face niciun efort pentru salvarea pasagerilor", a declarat un reprezentant al Parchetului.

"În cursul anchetei judiciare, a încercat să se justifice şi a minţit. Nu a arătat niciun fel de remuşcare", a precizat oficialul citat.

În acelaşi caz sunt judecaţi şi alţi trei ofiţeri din cadrul echipajului, dar procurorii cred că ei aveau responsabilitate mai mică decât cea a comandantului.

La bordul feribotului Sewol erau 476 de persoane, inclusiv 325 de elevi de liceu. Doar 75 de persoane au supravieţuit naufragiului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici