Promovări şi bonusuri pentru angajaţii publici care-şi "toarnă" colegii

Guvernul elen ar putea introduce stimulente, inclusiv financiare, pentru persoanele care semnalează autorităţilor cazuri de corupţie din sectorul privat şi, mai ales, din cel public.

1465 afișări
Imaginea articolului Promovări şi bonusuri pentru angajaţii publici care-şi "toarnă" colegii

Promovări şi bonusuri pentru angajaţii publici care-şi "toarnă" colegii: "Trebuie să existe posibilitatea administrării transparente şi corecte" (Imagine: Shutterstock)

Un grup de experţi a transmis ministerelor Justiţiei, Finanţelor şi Reformei Administrative, responsabile de proiect, un set de propuneri care vizează încurajarea dezvăluirii cazurilor de corupţie, notează cotidianul elen Kathimerini.

Stimulentele pentru angajaţii publici care-şi "toarnă" colegii corupţi includ promovări, bonusuri şi creşteri de salarii.

"Trebuie să existe posibilitatea sprijinirii unei culturi a administrării transparente şi corecte, care încurajează sesizarea cazurilor de corupţie, în interesul public şi al departamentului în cauză", se arată în document.

Guvernul elen a înregistrat în ultimii ani progrese limitate în încercările de combatere a corupţiei şi a început deja să pregătească mai multe reglementări bazate pe propunerile grupului de experţi.

Cei mai mulţi analişti estimează că Grecia va înregistra în 2013 al şaselea an consecutiv de recesiune, iar corupţia, evaziunea fiscală şi birocraţia sunt printre cele mai mari probleme în calea îmbunătăţirii situaţiei economice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici