Putin a aprobat personal arestarea jurnalistului american / Este pentru prima dată de la Războiul Rece când un jurnalist american este arestat în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat personal arestarea unui reporter american sub acuzaţia de spionaj, pentru prima dată de la Războiul Rece, potrivit unor persoane familiare cu situaţia, citate de Bloomberg.

630 afișări
Imaginea articolului Putin a aprobat personal arestarea jurnalistului american / Este pentru prima dată de la Războiul Rece când un jurnalist american este arestat în Rusia

Putin a aprobat personal arestarea jurnalistului american / Este pentru prima dată de la Războiul Rece când un jurnalist american este arestat în Rusia

Aprobarea de către preşedintele rus reflectă influenţa tot mai mare a liniei dure de la Kremlin, care militează pentru aprofundarea unei confruntări cu Washingtonul pe care o consideră ireversibilă, au declarat persoanele, vorbind sub protecţia anonimatului pentru a discuta chestiuni care nu sunt publice.

Reţinerea reporterului Evan Gershkovici de la Wall Street Journal pe 29 martie a declanşat denunţuri din partea SUA şi a aliaţilor săi, marcând încă minim în relaţiile dintre SUA şi Rusia.

Pe măsură ce războiul se prelungeşte în al doilea an, Kremlinul a încercat din ce în ce mai mult să îl prezinte ca pe o luptă existenţială împotriva unui NATO hotărât să distrugă Rusia. Mişcări precum mandatul emis de Curtea Penală Internaţională pe numele lui Putin pentru crime de război nu au făcut decât să adâncească sentimentul conducerii că nu există loc de retragere într-un conflict care se aşteaptă să dureze ani de zile.

Iniţiativa de a aresta un reporter american sub acuzaţia de spionaj, pentru prima dată în aproape 40 de ani, a venit din partea unor oficiali de top ai serviciilor de securitate din Rusia, au declarat persoanele care au cunoştinţă de acest subiect. Arestarea a fost mai apoi aprobată de Putin personal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici