Putin refuză o întrevedere cu Erdogan, deoarece Turcia nu prezintă scuze pentru doborârea avionului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a refuzat să participe la o întrevedere bilaterală cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, deoarece Ankara nu vrea să prezinte scuze pentru doborârea unui bombardier rus, a anunţat vineri consilierul prezidenţial rus Iuri Uşakov, citat de Hurriyet online.

1347 afișări
Imaginea articolului Putin refuză o întrevedere cu Erdogan, deoarece Turcia nu prezintă scuze pentru doborârea avionului

Putin refuză o întrevedere cu Erdogan, deoarece Turcia nu prezintă scuze pentru doborârea avionului (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, speră să aibă o întrevedere bilaterală cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu ocazia reuniunii ONU de la Paris, în efortul de atenuare a tensiunilor după doborârea avionului militar rus.

Preşedinţia Rusiei a confirmat că Recep Tayyip Erdogan a solicitat întrevederea bilaterală, care ar fi prima după doborârea bombardierului rus.

Atât Erdogan, cât şi Putin urmează să participe la sesiunea inaugurală a Conferinţei ONU pe tema Climei COP21, care începe la Paris pe 30 noiembrie.

"Observăm că Turcia nu este dispusă să prezinte scuze pentru incidentul cu avionul", a declarat Uşakov presei, întrebat de ce refuză Putin să discute cu Erdogan.

Vladimir Putin se va întâlni la Paris cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, pentru a discuta despre criza din Siria şi conflictul israeliano-palestinian. Liderul rus se va întâlni de asemenea cu cancelarul german, Angela Merkel, pentru discuţii pe tema Siriei şi Ucrainei, a mai afirmat Uşakov.

Armata turcă a doborât pe 24 noiembrie un bombardier rus, la frontiera dintre Siria şi Turcia. Ankara susţine că avionul militar rus intrase câteva secunde în spaţiul aerian turc, deşi nu există dovezi în acest sens. Moscova a explicat că avionul nu a intrat deloc în spaţiul aerian turc, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că incidentul va avea "consecinţe grave".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici