LIVE-TEXT   Războiul din Ucraina, ziua 137. Zelenski cere din nou arme moderne Occidentului. Putin vrea regiunea Harkov. Cel puţin 15 morţi după atacul cu rachete. Ucraina le cere locuitorilor din Herson să părăsească zona

  • Canada va returna Germaniei o turbină rusească cu gaz după ce a fost confiscată iniţial.
  • Putin intenţionează să anexeze regiunea Harkov.
  • Germania blochează un pachet de ajutor european de 9 miliarde de euro pentru Ucraina.
  • Ucraina le cere locuitorilor din Herson să părăsească zona ocupată de ruşi.
12026 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 137. Zelenski cere din nou arme moderne Occidentului. Putin vrea regiunea Harkov. Cel puţin 15 morţi după atacul cu rachete. Ucraina le cere locuitorilor din Herson să părăsească zona

Hepta

UPDATE 22:00 Zelenski a ordonat de-ocuparea sudului Ucrainei", a declarat ministrul Apărării, Reznikov.

Ucraina adună o forţă militantă de milioane de oameni, echipată cu arme occidentale, pentru a-şi recupera teritoriul sudic de la Rusia, a spus el.

UPDATE 21:00 Ucraina le cere locuitorilor din Herson să părăsească zona ocupată de ruşi

Vicepremierul ucrainean i-a îndemnat duminică pe civilii din regiunea Herson, ocupată de Rusia, să se evacueze de urgenţă, deoarece forţele armate ucrainene pregătesc un contraatac, informează Reuters.

UPDATE 19:00 Germania blochează un pachet de ajutor european de 9 miliarde de euro pentru Ucraina - Corriere della Sera

Se pare că ministrul german de finanţe, Christiaan Lindner, nu este încântat de faptul că Bruxelles-ul propune să finanţeze ajutorul pentru Ucraina în detrimentul Comunităţii Europene a Statelor Independente.

UPDATE 18:00 Biden va merge probabil în Orientul Apropiat pentru a găsi arme ruseşti pentru Ucraina

Statele Unite nu pot aproviziona permanent Ucraina cu propriile arme, altfel securitatea naţională va fi pusă în pericol.

UPDATE 16:30 Cel puţin 15 morţi după atacul cu rachete asupra unui bloc de locuinţe din Ceasiv Iar

Cel puţin 15 persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 20 sunt încă prinse sub dărâmături, după ce rachete ruseşti au lovit un bloc de locuinţe din Ceasiv Iar, informează BBC.

UPDATE 14:50 Zeci de bombardamente în zonele rezidenţiale din Ucraina 

UPDATE 13:00 Ruşii distrug câmpurile de grâu din sudul Ucrainei

 
Autorităţile ucrainene acuză invadatorii că au ars în mod deliberat lanurile de grâu din sudul ţării.
 

UPDATE 12:00 Consiliul Herson a cerut din nou locuitorilor din regiunea ocupată să plece cât mai curând posibil

Ruşii pregătesc atacuri masive. Dacă acest lucru nu este posibil, oamenii trebuie să pregătească un adăpost. 

UPDATE 11:30 Ţara care anunţă noi sancţiuni drastice împotriva Rusiei 

UPDATE 9:00 Zelenski cere occidentului arme „moderne puternice şi de înaltă precizie”

03:00 - Putin intenţionează să anexeze regiunea Harkov

Analiştii Institutului pentru Studiul Războiului  raportează: "Folosirea imaginilor şi a retoricii Rusiei imperiale de către guvernul de ocupaţie al regiunii Harkov indică în mod clar o anexare şi întăreşte evaluarea preliminară a ISW că Kremlinul are obiective teritoriale mai largi decât preluarea oblasturilor Doneţk şi Luhansk sau chiar menţinerea sudului Ucrainei", au notat analiştii.

01:00 - Canada va returna Germaniei o turbină rusească cu gaz ce a fost confiscată iniţial  

Canada riscă să enerveze Ucraina pentru că restituie Germaniei o turbină rusească reparată care va accelera fluxul de gaz rusesc prin conducta Nord Stream 1, relatează Reuters.

Canada şi-a anunţat decizia sâmbătă, după ce a confiscat luna trecută turbina avariată, deţinută de gigantul rus Gazprom. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici