Războiul din Ucraina, ziua 297. După 10 luni, numărul persoanelor ucise în Ucraina din cauza invaziei ruse a ajuns la 206.000. În comparaţie, războiul din Afganistan a provocat 212.191 morţi după 20 ani / 200.000 de militari ruşi şi ucraineni ucişi de la începutul războiului / ONU: Peste 17.000 de victime civile de la începutul războiului

  • Ukrenegro ridică starea de urgenţă în sectorul energetic pe măsură ce alimentarea cu energie este restabilită
  • Borrell: Atacurile ruseşti împotriva Ucrainei intensifică sprijinul UE
  • Statul Major Ucrainean: Rusia a pierdut 97.690 de militari în Ucraina din 24 februarie 2022
  • În noiembrie, Generalul american Mark Milley a raportat că sunt câte aproximativ 100.000 de militari ucişi în ambele tabere - în total, 200.000
  • Ultimul bilanţ de la ONU arată că peste 6.000 de civili ucraineni şi străini au fost ucişi.
  • Administraţia Biden cere Congresului să aloce încă 38 de miliarde de dolari Ucrainei
  • Scholz: Trebuie să continuăm să discutăm cu Rusia pentru a pune capăt războiului
4518 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 297. După 10 luni, numărul persoanelor ucise în Ucraina din cauza invaziei ruse a ajuns la 206.000. În comparaţie, războiul din Afganistan a provocat  212.191 morţi după 20 ani / 200.000 de militari ruşi şi ucraineni ucişi de la începutul războiului / ONU: Peste 17.000 de victime civile de la începutul războiului

Hepta

UPDATE 23:00 Noi atacuri aeriene la Herson

O persoană a murit şi două au fost rănite în timpul bombardamentele de sâmbătă, a anunţt un oficial prezidenţial ucrainean, potrivit CNN.

„O femeie a murit din cauza rănilor şi alte două persoane sunt în spital. Lovitura inamică a avariat clădirea şcolii, a spitalului şi a bisericii", a declarat Kyrylo Timoşenko într-o postare pe contul său de Telegram.

O altă lovitură a avut loc în Stepanivka, care se află la periferia oraşului Herson, a precizat Timoşenko. Satul a fost atacat cu mortiere, iar un sediu folosit pentru acordarea de ajutor umanitar a fost lovit.

UPDATE 21:30 Rusia pregăteşte următoarea fază a războiului

Preşedintele Vladimir Putin a avut întâlniri cu şefii militari care supraveghează campania Rusiei în Ucraina, unde Moscova a intensificat bombardamentele, a declarat sâmbătă Kremlinul.

"Vineri, preşedintele a petrecut întreaga zi la statul major al armatei implicat în operaţiunea militară specială din Ucraina", se arată într-un comunicat al Kremlinului

El a avut o întâlnire cu ministrul Apărării, Serghei Shoigu, şi cu şeful Statului Major General, Valeri Gerasimov, şi a purtat "discuţii separate cu comandanţi" din diferite ramuri ale apărării, se arată în comunicat, conform The Moscow Times.

UPDATE 20:30 Luke Skywalker va anunţa alertele de raid aerian din Ucraina

Oamenii din întreaga Ucraină vor auzi de acum înainte vocea lui Luke Skywalker anunţând alertele de raid aerian, potrivit Sky News.

Legenda din Războiul Stelelor, Mark Hamill, a înregistrat mesaje pentru versiunea în limba engleză a aplicaţiei Air Alert.

El va anunţa 5 tipuri de pericol: atac cu rachete, bombardament, lupte de stradă, radiaţii şi ameninţare chimică.

UPDATE 19:00 O rachetă rusească a lovit un azil de bătrâni din sudul Ucrainei

Guvernatorul Yaroslav Yanushevych a declarat că un „centru geriatric" a fost lovit sâmbătă de o rachetă. Este vorba despre un centru aflat în satul Stepanivka.

„Ocupanţii au vizat în mod josnic o instituţie care oferă asistenţă persoanelor în vârstă. În clădirea centrului, porţile au fost distruse, ferestrele şi uşile au fost sparte, iar acoperişul şi pridvorul au fost deteriorate. Din fericire, nu au existat victime sau răniţi", a declarat Yaroslav Yanushevych.

UPDATE 16:00 - Scholz: Trebuie să continuăm să discutăm cu Rusia pentru a pune capăt războiului

Există un mare pericol de escaladare în continuare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat cancelarul german Olaf Scholz pentru Süddeutsche Zeitung. „Dacă nu vorbim, este şi mai puţin probabil ca Rusia să pună capăt războiului”, a spus el.

UPDATE 14:00 - Sărbătoarea Naşterii Domnului rezistă în Ucraina 

În Piaţa Sofia din Kiev, instalaţia este aproape terminată şi a început împodobirea bradului de Crăciun.  După cum a raportat primarul Vitaly Klychko, în acest an pomul de Crăciun este artificial, înalt de 12 metri. Acesta va fi decorat cu ghirlande şi luminiţe care consumă puţin pentru a economisi energia. Klitschko a adăugat că, cel mai probabil, luminiţele bradului Crăciun va fi aprins la o anumită oră, iar lângă generator vor fi instalate puncte de încărcare pentru aparaturi diferite. Nu vor avea loc festivaluri, târguri şi atracţii, ca în anii precedenţi.

 

UPDATE 12:00 -  Administraţia Biden cere Congresului să aloce încă 38 de miliarde de dolari Ucrainei, spune consilierul pentru securitate naţională a Casei Albe, Jake Sullivan.

UPDATE 10:47 - Statul Major Ucrainean: Rusia a pierdut 97.690 de militari în Ucraina din 24 februarie 


Pe 17 decembrie, Statul Major a adăugat 420 de soldaţi ruşi la numărul estimat de pierderi ruseşti, transmite Kyiv Independent

În noiembrie 2022, potrivit BBC , generalul american Mark Milley afirma că Rusia, dar şi Ucraina, au pierdut în total  200.000 de militari. 

„Vă uitaţi la peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi”, a spus generalul Milley. „Acelaşi lucru, probabil,  şi în tabăra ucraineană”. 

Cel mai recent bilanţ de la ONU din 11 decembrie arată 17.362 de victime civile în Ucraina : 6.755 de morţi şi 10.607 de răniţi.  

Aproximativ 206.000 de morţi - bilanţul războiului ruso-ucrainean din 2022 aproape îl ajunge din urmă pe cel al Afganistanului pe durata conflictului dintre americani şi terorişti, respectiv talibani, un conflict îndelungat desfăşurat între anii 2001 şi 2021.  

În Afganistan au fost raportate 212.191 persoane ucise ca urmare a războiului împotriva Terorismului. 

Războiul ruso-ucrainean din 2022 este încă în urma Războiului din Tigrai debutat din 2020, din cauza căruia au fost ucise peste 300.000 de persoane. 

UPDATE 08:00 Alimentarea cu apă şi metroul şi-au revenit la Kiev. Încălzirea restabilită în jumătate din oraş

Primarul capitalei Ucrainei a declarat sâmbătă dimineaţa că metroul oraşului a fost repus în funcţiune şi că toţi locuitorii au fost reconectaţi la alimentarea cu apă, la o zi după ultimul val de atacuri aeriene ruseşti asupra infrastructurii critice.

UPDATE 07:00 Ucraina are nevoie de mai multe generatoare pentru a trece iarna

Întreprinderile ucrainene au importat aproximativ o jumătate de milion de generatoare de energie electrică, dar ţara are nevoie de alte mii de generatoare mai mari şi mai puternice pentru a trece peste iarnă, a declarat prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal.

Update 1:09  - Ukrenegro ridică starea de urgenţă în sectorul energetic pe măsură ce alimentarea cu energie este restabilită 

Operatorul de reţea de stat, Ukrenergo, a ridicat starea de urgenţă în sectorul energetic al Ucrainei la sfârşitul zilei de 16 decembrie.

UPDATE 1:07  - Borrell: Atacurile ruseşti împotriva Ucrainei intensifică sprijinul UE

În urma celei mai recente lovituri cu rachete în masă ale Rusiei asupra Ucrainei din 16 decembrie, şeful Uniunii Europene pentru politică externă Josep Borrell a declarat că UE şi partenerii săi îşi intensifică eforturile pentru a oferi sprijinul de urgenţă de care Ucraina are nevoie pentru a restabili şi menţine puterea şi încălzirea în această iarnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici