Războiul Israel-Hamas, ziua 24. Israel, mesaj către ONU: Hamas sunt naziştii de astăzi. Ei vor soluţia finală: exterminarea evreilor / Numărul ostaticilor se ridică la 240 / 826 de cadavre ale civililor israelieni ucişi în atacul Hamas / Palestinieni: 50 de morţi, noaptea trecută, în Gaza

  • Armata israeliană şi-a extins operaţiunile în Fâşia Gaza pentru a efectua atacuri coordonate de la sol şi aer împotriva luptătorilor Hamas
  • Tancurile israeliene au ajuns la marginea oraşului Gaza
  • ONU: Încetarea focului în Gaza este „o chestiune de viaţă şi de moarte pentru milioane de oameni”
4700 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel-Hamas, ziua 24. Israel, mesaj către ONU: Hamas sunt naziştii de astăzi. Ei vor soluţia finală: exterminarea evreilor / Numărul ostaticilor se ridică la 240 /  826 de cadavre ale civililor israelieni ucişi în atacul Hamas / Palestinieni: 50 de morţi, noaptea trecută, în Gaza

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE Încă doi români pe lista răpiţilor

UPDATE Surse informate: Asediul Gazei ar putea dura luni

Se pare că Israelul se pregăteşte pentru un asediu al Gazei care ar putea dura luni, din câte aflăm din surse informate care urmăresc evoluţia războiului. În ceea ce priveşte Hamas, sursele subliniază că lanţul de comandă este operaţional şi doar parţial slăbit de loviturile aeriene.

UPDATE Israel / 2 soldaţi ucişi în operaţiunea la sol din Gaza: erau din Brigada Givati

Doi soldaţi israelieni au murit astăzi în timpul operaţiunilor terestre din Gaza. Armata a făcut cunoscut acest lucru explicând că cei doi făceau parte din Brigada Givati. Ei sunt Roei Wolf (20 de ani) şi Lavi Lipshitz (20 de ani). Sunt primii doi soldaţi ucişi de la începutul operaţiunilor israeliene despre care s-a aflat.

UPDATE CNN: Un număr mare de tancuri israeliene se îndreaptă spre partea de nord-est a Fâşiei

Un număr semnificativ de tancuri israeliene se deplasează spre partea de nord-est a Fâşiei Gaza. Acest lucru a fost raportat de o echipă CNN aflată în Israel, lângă Fâşie. Numărul de vehicule din interiorul Fâşiei este „considerabil mai mare” decât în ​​urmă cu câteva ore, transmite CNN, adăugând că se aude zgomotul focului tancurilor, dar şi focul de mitralieră, semne unor lupte în desfăşurare. Între timp, focul artileriei israeliene continuă în Fâşie.

UPDATE Israel: au fost identificate cadavrele a 826 de civili ucişi în atacul Hamas

Au fost identificate 826 de cadavre ale civililor israelieni ucişi în atacul Hamas. Acest lucru a fost declarat de poliţia israeliană, potrivit The Times of Israel. Potrivit autorităţilor din Tel Aviv, numărul cadavrelor identificate reprezintă aproximativ 85% din civilii ucişi de Hamas. Până în prezent, 732 de cadavre au fost eliberate pentru a putea fi înmormântate. Identificarea cadavrelor este complexă din cauza condiţiilor în care se găsesc. Sunt adesea arse sau mutilate. În acest moment sunt peste 350 de soldaţi morţi.

UPDATE Lavrov: atacurile aeriene israeliene asupra Siriei sunt inacceptabile

Miniştrii de externe rus şi sirian Serghei Lavrov şi Faisal Miqdad au discutat telefonic despre conflictul israelo-palestinian şi despre atacurile asupra teritoriului sirian. Acest lucru a fost declarat de Ministerul rus de Externe. Ria Novosti o relatează. „În timpul discuţiilor, şefii departamentelor de afaceri externe au acordat o atenţie deosebită evoluţiei dramatice a situaţiei din zona conflictului israeliano-palestinian”, se explică. Lavrov a subliniat „inadmisibilitatea răspândirii escaladării armate în Siria şi în alte ţări din regiune” şi a subliniat „inacceptabilitatea atacurilor aeriene israeliene pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, care au devenit mai frecvente pe fondul evenimentelor. în jurul Fâşiei Gaza”.

UPDATE ONU: Încetarea focului în Gaza este „o chestiune de viaţă şi de moarte pentru milioane de oameni”

Încetarea urgentă a focului în Gaza este „o chestiune de viaţă şi de moarte pentru milioane de oameni", afirmă un înalt oficial ONU.

Avertismentul a venit de la Phillipe Lazzarini, şeful agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni, şi a fost făcut după ce depozitele agenţiei au fost jefuite.

El a declarat că o nouă prăbuşire a ordinii civile „va face extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă, continuarea activităţii celei mai mari agenţii ONU din Gaza", potrivit Sky News.

Lazzarini a prezentat un raport în faţa Consiliului de Securitate şi a descris o imagine dezastruoasă a situaţiei umanitare din Gaza.

El a spus că „cele câteva convoaie" care au intrat în Gaza prin punctul de trecere Rafah din Egipt în ultimele zile „nu reprezintă nimic în comparaţie cu nevoile a peste 2 milioane de persoane blocate în Gaza".

UPDATE Hamas trage asupra trupelor Israelului/ Netanyahu exclude încetarea ostilităţilor cu Hamas

Hamas a declarat că militanţii săi din Gaza au tras rachete antitanc asupra forţelor Israelului ce pregătesc operaţiunile terestre, marţi dimineaţa devreme, iar premierul Benjamin Netanyahu a respins apelurile pentru oprirea luptelor care au adâncit criza umanitară din enclava palestiniană.

Israelul a extins operaţiunile terestre în Gaza, încercând să pedepsească mişcarea Hamas, aflată la putere în Fâşie, pentru atacul terorist de acum trei săptămâni, care, potrivit autorităţilor israeliene, a ucis peste 1.400 de persoane.

UPDATE  Ministrul de externe al Autorităţii Palestiniene face apel la ONU: Salvaţi vieţile nevinovate

Ministrul de externe al Autorităţii Palestiniene a împărtăşit realitatea sumbră cu care se confruntă palestinienii din Gaza în urma operaţiunii terestre a Israelului.

„Aproximativ 2,3 milioane de palestinieni din Gaza se confruntă cu moartea în fiecare zi şi în fiecare noapte. Priveşte-i ca pe nişte fiinţe umane. Nu poţi privi doar într-o parte şi ignora complet această umanitate tragică. Trebuie salvaţi”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Autorităţii Palestiniene, Riyad Al-Maliki.

UPDATE Armata israeliană loveşte ţinte strategice în Liban

Armata israeliană s-a regrupat după atacul surpriză al Hamas şi nu iartă nimic. Avioanele de luptă israeliene au bombardat mai multe ascunzători din Liban ale teroriştilor Hezbollah.

UPDATE Regev: Vom distruge Hamas

Mark Regev, unul dintre consilierii principali ai prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a declarat război total luptătorilor Hamas.

„Poate că Hamas ne urmăreşte şi nu vrem să le dăm sfaturi despre cum ar trebui să se apere mai bine. Scopul nostru rămâne clar: vom distruge maşina militară a Hamas şi vom demonta structura politică a guvernării lor în Gaza”, a declarat Regev.

UPDATE Unicef: Aproximativ 420 de copii sunt răniţi sau ucişi zilnic în Gaza

Directorul UNICEF, Catherine Russell, susţine că zilnic în Gaza aproximativ 420 de copii îşi pierd viaţa sau sunt răniţi. Violenţa comisă împotriva copiilor s-a extins dincolo de Fâşia Gaza, în Cisiordania.

”Adevăratul cost al acestei ultime escalade va fi măsurat în viaţa copiilor, a celor pierduţi din cauza violenţei şi a celor schimbaţi pentru totdeauna de aceasta”, declară Russell pentru BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici