Războiul Israel-Hamas, ziua 2. Hezbollah intră în ring, alături de Hamas, şi trimite rachete din Liban / Luptele se intensifică; tancurile mărşăluiesc spre Gaza / Bilanţul oficial al victimelor creşte de la o oră la alta / Atac asupra unor turişti în Egipt: două persoane omorâte

  • Confruntările dintre Hamas şi Israel continuă în cea de-a doua zi, fiind raportaţi 600 de israelieni ucişi şi peste 2.000 de răniţi.
  • Israelul va începe operaţiunea terestră în Gaza în următoarele 24 până la 48 de ore, potrivit unor oficiali americani
  • SUA vor muta nave şi avioane militare mai aproape de Israel
  • Israel afirmă că a lovit 800 de ţinte Hamas în Fâşia Gaza
17200 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel-Hamas, ziua 2. Hezbollah intră în ring, alături de Hamas, şi trimite rachete din Liban / Luptele se intensifică; tancurile mărşăluiesc spre Gaza / Bilanţul oficial al victimelor creşte de la o oră la alta / Atac asupra unor turişti în Egipt: două persoane omorâte

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

UPDATE 22:50 Rachete trase asupra Israelului

O salvă de rachete este trasă din Fâşia Gaza spre Israel, în timp ce se ridică fum după un atac aerian israelian asupra oraşului Gaza.

UPDATE 22:30 Israelul va începe operaţiunea terestră în Gaza în următoarele 24 până la 48 de ore, potrivit unor oficiali americani

UPDATE 22:00 Israelul acuză Hamas de crime de război

Ambasadorul Israelului la ONU a acuzat Hamas de comiterea unor "crime de război flagrante şi documentate".

Gilad Erdan a declarat reporterilor că "epoca raţionamentelor cu aceşti sălbatici s-a încheiat".

"Acum este momentul să distrugem infrastructura teroristă a Hamas, să o ştergem complet, astfel încât astfel de orori să nu mai fie comise niciodată", a spus el.

UPDATE 21:00 78 de copii printre cei 413 palestinieni ucişi

Cel puţin 413 palestinieni au fost ucişi, dintre care 78 de copii şi 41 de femei, potrivit Ministerului Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene.

Este vorba de 43 de persoane în plus faţă de ultimul raport.

Alte 2.300 de persoane au fost rănite pe fondul loviturilor aeriene israeliene, a precizat ministerul.

UPDATE 20:00 SUA vor muta nave şi avioane militare mai aproape de Israel

Armata americană intenţionează să mute navele şi avioanele militare mai aproape de Israel, anunţă doi oficiali americani familiarizaţi cu această chestiune.

Mişcările ar acţiona ca o dovadă de sprijin şi ar putea începe imediat, a relatat NBC.

UPDATE 19:30 Israel afirmă că a lovit 800 de ţinte Hamas în Fâşia Gaza

Opt sute de ţinte Hamas au fost lovite în Fâşia Gaza, sute de luptători Hamas fiind ucişi, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, potrivit Reuters.

UPDATE 19:00 Erdogan îndeamnă Israelul şi Hamas să „sprijine pacea”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut un apel, duminică, către Israel şi gruparea teroristă Hamas. Preşedintele Turciei îndeamnă beligeranţii să „sprijine pacea” şi să protejeze civilii, în timp ce conflictul continuă în Gaza şi în împrejurimi, conform Le Figaro.

„Suntem pregătiţi să facem tot ce putem pentru a reduce tensiunile (...). Invităm toţi actorii să sprijine pacea”, a declarat Erdogan, adăugând: „Nu are niciun sens să fie atacaţi civilii”.

UPDATE 18:30 Cetăţeni americani ar putea fi printre ostatici

Statele Unite "lucrează activ" pentru a verifica informaţiile potrivit cărora mai mulţi americani ar fi fost ucişi, a declarat secretarul de stat Antony Blinken.

Rapoartele sugerează, de asemenea, că unii cetăţeni americani au fost luaţi ostatici, a adăugat el.

UPDATE 18:00 Hamas ar fi luat ostatici până la 100 de israelieni, inclusiv femei şi copii

Este posibil ca până la 100 de ostatici israelieni, inclusiv femei şi copii, să fi fost luaţi în Gaza de către Hamas, ceea ce complică enorm orice operaţiune militară israeliană de eliberare a acestora, notează The Guardian.

UPDATE 17:30 Iranul afirmă că susţine dreptul Palestinei de a se apăra

Iranul susţine apărarea legitimă a naţiunii palestiniene, a declarat preşedintele ţării în cursul zilei de astăzi.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a declarat că "regimul sionist şi susţinătorii săi sunt responsabili pentru instabilitatea din regiune", potrivit agenţiei de presă Tasnim.

Acest lucru vine după ce secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că nu există dovezi care să sugereze că Iranul se află în spatele atacurilor din Israel, în ciuda legăturilor de lungă durată dintre Hamas şi Teheran.

UPDATE 17:00 Şcolile din Israel vor rămâne închise până cel puţin marţi

Şcolile israeliene din zonele afectate vor fi închise până cel puţin marţi seara, în urma atacurilor organizaţiei extremiste palestiniene Hamas, începute sâmbătă dimineaţă, anunţă The Times of Israel.

Şcolile din sudul oraşului Netania şi nordul Negevului ar putea fi deschise doar dacă există adăposturi şi buncăre.

În acelaşi timp, grupurile de persoane vor fi restricţionate la 10 persoane în aer liber şi 50 de persoane în zonele afectate de război.

Între timp, cabinetul de securitate al Israelului a declarat stare de război în urma atacurilor Hamas, permiţând „paşi militari de anvergură”, a anunţat duminică biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, conform dpa. Biroul lui Netanyahu a precizat că războiul, care a făcut sute de morţi de ambele părţi, urmate de lovituri israeliene ca represalii, a fost „impus Israelului printr-un atac terorist criminal din Gaza”.

UPDATE 16:00 Bilanţul israelian al morţilor a ajuns la 600

Rapoartele din presa israeliană arată că numărul israelienilor ucişi a ajuns la 600, informează The Guardian.

De asemenea, peste 2.000 de persoane au fost rănite.

UPDATE 15:00 A început evacuarea locuitorilor din zonele aflate în apropierea Gazei 

Armata israeliană a început să evacueze rezidenţii comunităţilor de-a lungul graniţei cu Gaza, astfel încât soldaţii să poată încerca să urmărească teroriştii care s-ar putea să se ascund încă în Israel, dar să se pregătească şi pentru o posibilă operaţiune la sol. Presa israeliană a relatat acest lucru. „Evacuări ulterioare vor fi efectuate pe baza unei evaluări a situaţiei. Misiunea noastră pentru următoarele 24 de ore este să evacuăm toţi rezidenţii care locuiesc în jurul Gazei”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Armatei, Daniel Hagari.

UPDATE 14:00 Turnul Eiffel se închide, în semn de solidaritate cu Israelul

Simbolul Parisului, Turnul Eiffel, va fi închis în această seară, la ora 23.00, în semn de solidaritate cu victimele israeliene ale atacului lansat de Hamas. Acest lucru poate fi citit într-un tweet pe contul Turnului Eiffel, care subliniază că „oraşul Paris este solidar cu victimele israeliene ale atacurilor conduse de Hamas”.

UPDATE 13:00 Focuri de avertizare la graniţa cu Liban

Armata israeliană a tras focuri de avertizare către „un grup de suspecţi din zonă”, lângă graniţa cu Libanul. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a spus asta.

UPDATE 12:30 Guterres „şocat” condamnă atacul Hamas

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de populaţia civilă în faţa escaladării conflictului dintre Israel şi teritoriile palestiniene, a condamnat „în cei mai fermi termeni atacul Hamas” şi a cerut „tuturor eforturilor diplomatice să evitaţi o explozie mai mare”. „Atacurile au provocat până acum numeroase victime ale civililor israelieni şi au rănit multe sute”, a adăugat Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al Antonio Guterres.

UPDATE 12:00 Media: ar fi 750 de israelieni daţi dispăruţi

„Conform unui raport neoficial, aproximativ 750 de israelieni sunt dispăruţi în prezent”. Jerusalem Post raportează acest lucru într-o postare pe X.

UPDATE 11:40 Armata: 500 de atacuri asupra regiunii Gaza şi 400 de militanţi ucişi

De la începutul Operaţiunii „Săbii de Fier”, armata israeliană a efectuat 500 de atacuri asupra regiunii Gaza şi a ucis cel puţin 400 de militanţi Hamas. Purtătorul de cuvânt militar Daniel Hagari a făcut anunţul.

UPDATE 11:30 313 palestinieni ucişi şi 2.000 au fost răniţi în raidul israelian

Cel puţin 313 palestinieni au fost ucişi într-o acţiune de represalii a armatei israeliene împotriva Fâşiei Gaza, după atacul lansat de aripa armată a Hamas împotriva Israelului. Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană a spus acest lucru, adăugând într-o declaraţie că aproape 2.000 de persoane au fost rănite.

UPDATE 11:00 Bilanţul atacurilor Hamas creşte la 350 de morţi şi 1800 de răniţi

Peste 350 de persoane, inclusiv 30 de soldaţi, şi-au pierdut viaţa în Israel din cauza atacului lansat de militanţii Hamas şi peste 1.800 au fost rănite, unele dintre ele grav. Este cel mai recent bilanţ al morţilor.

UPDATE 10:30 Wizz Air anulează astăzi zborurile spre Israel

Datorită situaţiei actuale din Israel, Wizz Air a anunţat anularea tuturor zborurilor către şi dinspre Israel programate astăzi din România.

UPDATE 10:00 Hamas, militanţii noştri încă luptă în afara Gazei

Aripa militară a Hamas – citată de surse locale din Fâşie – a spus că oamenii săi „luptează în continuare în zone extinse din afara Gazei”. este vorba despre Ofakim, Sderot, Yad Mordechai, Kfar Aza, Beeri şi Kissufim. „Activităţile lor – a adăugat aripa militară – sunt protejate de lansatoare de rachete”. Presa israeliană a raportat anterior că două oraşe, Ofakim şi Beeri, au fost eliberate.

UPDATE 09:50 Hezbollah: am lovit zona disputată Sheeba Farms

Hezbollah a declarat că a folosit un număr mare de tiruri de artilerie şi rachete dirijate asupra poziţiilor israeliene din zona disputată Sheeba Farms, explicând operaţiunea susţinută în această dimineaţă, la care Israelul a spus că a răspuns. Rezistenţa islamică (Hezbollah) a atacat trei poziţii ale inamicului în zona ocupată a Fermelor Sheeba libaneze cu un număr mare de obuze de artilerie şi rachete dirijate, citim într-o declaraţie a organizaţiei care îşi exprimă solidaritatea cu atacurile masive de ieri ale Hamas.

UPDATE 09:30 Purtătorul de cuvânt al IDF (Armata Israeliană): ne confruntăm cu Hamas în 8 zone din Israel

Forţele Israeliene de Apărare (IDF) se confruntă în prezent cu militanţii Hamas în opt zone din Israel. Acest lucru a fost raportat de purtătorul de cuvânt militar al IDF, locotenent-colonelul Richard Hecht, într-un briefing. Forţele de Apărare Israeliene, a explicat el, au „recăpătat controlul asupra a 22 de locaţii din sud”, care fuseseră invadate de militanţii Hamas, dar încă le confruntă în opt locaţii. Scopul principal, a explicat Hecht, este de a confirma că „acele comunităţi sunt libere de terorişti”.

UPDATE 09:30 Armata israeliană, în acţiune la Beeri şi Ofakim

În timp ce forţele aeriene israeliene au lovit Hamas în Gaza de mai multe ori în timpul nopţii, armata lucrează pentru a elibera comunităţile din apropierea Gazei de militanţi înarmaţi ai organizaţiei care s-au infiltrat în acele zone, care au luat numeroşi ostatici aduşi în enclava palestiniană. Potrivit presei, mulţi dintre ei au fost până acum ucişi sau capturaţi de forţele de securitate. Potrivit sursei, locuitorii din Kibbutzim Be'eri şi Ofakim, care s-au baricadat în casele lor, au fost salvaţi de forţele de securitate.  

UPDAET 09:30 Israel: 26 de soldaţi ucişi în atacul Hamas, nume date

Armata israeliană a dat publicităţii numele a 26 de soldaţi care au fost ucişi de când Hamas şi-a început atacul, la primele ore ale zilei de sâmbătă. Printre ei, ofiţeri superiori, bărbaţi dar şi femei.

UPDATE 09:30 Israel a recăpătat controlul asupra unor locuri, mai multe ciocniri

Trupele israeliene au recăpătat controlul asupra a 29 de locuri din Israel, locaţii care fuseseră ocupate ieri de Hamas, dar lupta împotriva grupării palestiniene continuă în opt puncte: actualizarea vine de la purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Richard Hecht. Dintre locurile în care încă mai au loc confruntări se remarcă oraşele Sderot şi Beeri, unde situaţia în ceea ce priveşte victimele este critică, la fel ca şi baza militară din raionul de sud al Comandamentului Central. În aceste locaţii, Israelul a salvat israelieni ţinuţi ostatici de Hamas în zonele eliberate, deşi nu a furnizat date.

UPDATE 09:30 - Hezbollah se alătură operaţiunii ,,Furtuna Al-Aqsa", alături de Hamas 

Hezbollah anunţă oficial că se alătură Bătăliei si Operaţiunii Furtuna Al-Aqsa şi începe să bombardeze locurile de ocupaţie israeliană din interiorul teritoriilor palestiniene ocupate din Liban 🇵🇸🇱🇧

UPDATE 09:00 Hamas încearcă o nouă incursiune în Eshkol

Jihadiştii Hamas au încercat o nouă incursiune în sudul Israelului, în zona Eshkol. Radiodifuzorul Channel 12 raportează acest lucru, citând locuitorii kibuţului. Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) împreună cu unităţi speciale se îndreaptă spre această zonă.

UPDATE 09:00 Hamas: 256 de palestinieni ucişi în atac

256 de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza în raidurile efectuate de Israel ca răspuns la atacul surpriză lansat de Hamas. Acest lucru a fost anunţat de Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, potrivit căruia alţi 1.788 de palestinieni au fost răniţi.

UPDATE 08:50 Israel: casele liderilor Hamas din Gaza lovite

Armata israeliană a anunţat în zori că a lovit cel puţin 10 ţinte Hamas, inclusiv sediul de informaţii al grupării teroriste. Potrivit radiodifuzorului public Kan, forţele aeriene au atacat şi casele unor înalţi oficiali ai grupării teroriste din Fâşia Gaza.

UPDATE 08:40 Sirenele de avertizare au sunat în apropierea oraşului Tekuma

Sirenele de alarmă au sunat în apropierea oraşului Tekuma, lângă graniţa israeliană cu Fâşia Gaza, din cauza suspiciunii de infiltrare a dronei. Times of Israel scrie acest lucru, explicând că sirenele au sunat din nou după o scurtă pauză în atacurile cu rachete împotriva Israelului.

Armata israeliană a anunţat în zori că a lovit cel puţin 10 ţinte Hamas, inclusiv sediul de informaţii al grupării teroriste.

UPDATE 08:40 Purtătorul de cuvânt al Hamas: Iranul ne-a sprijinit în atacul surpriză

Iranul şi-a oferit sprijinul Hamas pentru a putea lansa atacul surpriză şi fără precedent asupra Israelului. Purtătorul de cuvânt al Hamas, Ghazi Hamad, a declarat acest lucru pentru BBC. Atacul în mai multe direcţii a provocat până acum moartea a 300 de civili şi oameni din forţele de securitate israeliene, rănirea a peste o mie şi un număr necunoscut de persoane răpite din sudul Israelului şi duse în Fâşia Gaza.

UPDATE 08:30 Germania şi Franţa au sinagogile sub control

Germania şi Franţa întăresc securitatea în jurul sinagogilor, şcolilor şi monumentelor evreieşti după atacul surpriză al Hamas asupra Israelului. Germania, a declarat ministrul german de interne Nancy Faeser pentru ziarul Bild, a decis să consolideze protecţia poliţiei în instituţiile evreieşti şi israeliene, după ce, printre altele, unii susţinători ai palestinienilor au ieşit pe străzile din Berlin pentru a sărbători atacul. Franţa se concentrează pe sinagogi şi şcoli evreieşti din oraşele din întreaga ţară. În Regatul Unit, poliţia a sporit patrulele în anumite părţi ale Londrei.

UPDATE 08:30 Numărul răniţilor creşte la 1864

Numărul persoanelor rănite în Israel şi transferate la spital în urma atacului surpriză lansat de Hamas a crescut la 1.864. Times of Israel scrie acest lucru, explicând că printre răniţi se numără 19 persoane care sunt în stare critică, 326 care sunt grav rănite şi 359 care sunt în stare moderată. Pentru a completa bilanţul sunt şi 821 de persoane rănite uşor şi 20 de tratate pentru stres traumatic. Alte 223 de persoane se află sub supraveghere medicală.

UPDATE 08:30 - Hezbollah îşi revendică responsabilitatea pentru atacul asupra a trei locuri de ocupaţie israeliană din zona ocupată a Fermelor Libaneze Shebaa 

Între timp, au fot publicate fotografii cu efectele distrugerii Moscheei Al-Amin Muhammad,  bombardată de avioanele israeliene la vest de Khan Yunis.

UPDATE 08:30 China este îngrijorată de escaladarea violenţei în Palestina, Beijingul cere încetarea focului

China este profund îngrijorată de escaladarea actuală a tensiunii şi a violenţei dintre Palestina şi Israel. Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a spus acest lucru. China cere „părţilor relevante să menţină reţinerea şi calmul, să oprească imediat luptele, să protejeze civilii şi să prevină deteriorarea situaţiei”. Nota evidenţiază dificultăţile şi „stagnarea pe termen lung a proceselor de pace” care sunt acum nesustenabile. Modul fundamental de a calma ostilităţile „constă în implementarea a „două ţări” şi crearea unui stat palestinian independent”.

UPDATE 08:10 SUA cer Egiptului să oprească imediat atacul Hamas

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a vorbit cu Egiptul, un intermediar-cheie între Israel şi Hamas, pentru a cere încetarea imediată a ofensivei. a declarat Departamentul de Stat. Într-o convorbire telefonică cu ministrul de Externe, Sameh Shoukry, Blinken a ridicat „urgenţa de a obţine o oprire imediată a atacului îngrozitor al teroriştilor Hamas asupra Israelului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Statele Unite şi Israel discută despre un posibil ajutor militar. Acest lucru a fost declarat de un oficial al administraţiei americane. Potrivit CNN, un anunţ cu privire la ajutor ar putea sosi în curând.

UPDATE 08:00 Misiunea românească în Israel

UPDATE 07:00 Israel - atacat, război cu Hamas. Bilanţul actualizat: 300 de morţi, 1600 de răniţi şi 164 de ostatici

Netanyahu: „Va fi un război lung şi dificil”. SUA: să discutăm despre posibil ajutor militar. China cere o încetare a focului

UPDATE 05:00 - Forţele de securitate israeliene asigură controlul asupra staţiei de poliţie Sderot

 Forţele de poliţie din districtul de sud ale Israelului şi soldaţii din Forţele de Apărare Israel (IDF) au asigurat duminică controlul asupra staţiei de poliţie Sderot, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei din districtul de sud.

„Începând de dimineaţă, forţele de poliţie din districtul sudic şi soldaţii IDF lucrează pentru a neutraliza teroriştii care s-au infiltrat în staţia Sderot”, a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei. „Cu puţin timp în urmă, a fost obţinut controlul deplin. Aproximativ 10 „terorişti” înarmaţi au fost „neutralizaţi”, după ce forţelor li s-a ordonat să tragă  „prin toate mijloacele” asupra staţiei”, a spus purtătorul de cuvânt.

 

UPDATE 04:00 - Empire State Building, iluminat în culorile drapelului israelian 

De asemenea, luminile de pe Turnul Eiffel din Paris au fost stinse în această seară, din solidariatte cu victimele din Israel 

UPDATE 03:00 - Un convoi militar israelian a fost depistat în Safed (nordul Israelului)

Au fost filmate mai multe obuziere autopropulsate M109A5 şi vehicule de sprijin. Tancurile Merkeva au fost, de asemenea, reperate.

Nu este clar încotro se îndreaptă, dar este probabil legat de faptul că Comandamentul de Nord al IDF este plasat la un nivel de pregătire sporită pentru consolidarea forţelor aflate în nordul Israelului, care iau măsuri în cazul în care forţele Hezbollah din Liban intervin. 

New York Times - Unii israelieni din străinătate se întorc acasă pentru a lupta

Israelienii care trăiesc în străinătate s-au trezit sâmbătă dimineaţa cu mesaje de la familiile lor şi alerte de ştiri pe telefoanele lor, iar unii au început să rezerve zboruri de întoarcere acasă.

Ţara lor a fost atacată, au spus ei. Ei trebuiau să se întoarcă. Trebuiau să lupte.

CNN - Bilanţul morţilor a crescut la 300 de morţ

UPDATE 01:10 - Noi informaţii despre riposta israeliană

Soldaţii din Marina IDF au ucis şapte terorişti în zona plajei Zikim, iar avioanele de luptă ale FDI au lovit trei centre de comandă operaţionale aparţinând organizaţiei teroriste Hamas din Fâşia Gaza

UPDATE 01:00 - Israel suspendă distribuţia de alimente şi energie electrică către Fâşia Gaza UNRWA: Procesul de distribuţie a alimentelor în Gaza este suspendat până la o nouă notificare

UPDATE 00:50 - Statele Unite intenţionează să ofere sprijin Israelului, inclusiv prin transferul de informaţii, a comunicat Casa Albă

Casa Albă: Statele Unite consideră că este prea devreme să tragă concluzii despre implicarea Iranului în sprijinirea atacurilor palestiniene asupra Israelului.

UPDATE 00:30 - IDF a atacat bazele teroriştilor Hamas din Fâşia Gaza

Avioanele de luptă au atacat astăzi mai devreme două baze operaţionale din moschei, folosite de organizaţia teroristă Hamas pentru a ataca statul Israel. Hamas îşi continuă activităţile teroriste de-a lungul Fâşiei Gaza, exploatând lăcaşurile sfinte şi terorizând populaţia civilă din Fâşia Gaza. Avioanele israeliene lansează o serie de raiduri în vestul oraşului Gaza. Gaza este acum supusă unui bombardament foarte violent, în special strada Al-Shuhadaa din centrul oraşului.

UPDATE 00:10 - Bilanţul victimelor este în creştere

Estimări sumbre în sistemul de securitate cu privire la numărul final al morţilor, care poate fi dublu faţă de cifra raportată existentă - aproximativ 250 - şi chiar mai mult. Motivul se referă la faptul că unele dintre cadavrele celor ucişi în războiul început cu atacul surpriză al Hamas nu au ajuns încă. Se estimează că mai mult de 30 de civili şi ofiţeri de poliţie au fost ucişi în Sderot. În acelaşi timp, conform estimărilor în Israel, în Gaza sunt aproximativ 100 de prizonieri şi răpiţi, inclusiv civili, soldaţi şi ofiţeri.

UPDATE 00:00 - Ministerul Sănătăţii informează că sunt 1590 de răniţi

Moshe Bar Siman Tov, Director General al Ministerului Sănătăţii a sosit în această seară la spitalele Soroka şi Bărzilai. Bar Siman Tov a mulţumit echipelor medicale care lucrează de la primele ore ale dimineţii pentru a salva vieţile a sutelor de răniţi. „Echip medicale de la ambele spitale lucrează cu dedicaţie ore lungi la tratarea răniţilor. Reglementăm răniţii care pot fi transportaţi la alte spitale după cum este necesar, în funcţie de starea lor medicală. Sistemul de sănătate va continua să funcţioneze pentru a salva vieţi şi pentru a ajuta Israelul să reziste în această perioadă dificilă. În plus, facem apel la oricine are nevoie să contacteze şi să primească asistenţă psihologică la unul dintre centrele ministerului care au fost deschise astăzi şi facem apel la public să doneze sânge la centrele Mada care vor fi deschise mâine”.

Ştirea iniţială The Jerusalem Post - Premierul Benjamin Netanyahu i-a îndemnat pe rezidenţii din Gaza să fugă, în timp ce IDF încearcă să răzbune „această zi neagră” în care Hamas a ucis peste 200 de israelieni.

„Le spun locuitorilor din Gaza: plecaţi de acolo acum, pentru că vom acţiona peste tot şi cu toată puterea”, a spus Netanyahu într-un discurs video adresat cetăţenilor israelieni.

,,Hamas a început un război crud şi rău, dar îl vom câştiga. Preţul acelei victorii este prea greu de suportat. Aceasta este o zi foarte grea pentru noi toţi”, a spus Netanyahu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici