Recentul mesaj al lui Osama ben Laden are rolul îmbunătăţirii imaginii

Mesajul liderului al-Qaida, Osama ben Laden, în care lansează un apel pentru ajutarea victimelor inundaţiilor din Pakistan, are rolul îmbunătăţirii imaginii acestuia în ochii musulmanilor, afirmă analiştii.

24 afișări
Imaginea articolului Recentul mesaj al lui Osama ben Laden are rolul îmbunătăţirii imaginii

Recentul mesaj al lui Osama ben Laden are rolul îmbunătăţirii imaginii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ben Laden încearcă să profite de toate crizele sau problemele care afectează populaţiile de a căror susţinere are nevoie", este de părere Paul Pillar, profesor la Universitatea Georgetown din Washington.

"Pentru mulţi pakistanezi, inundaţiile au fost principala preocupare în ultima vreme", explică analistul, subliniind că ben Laden încearcă să dea dovadă de compasiune.

"Scopul său este să compenseze pierderea sprijinului din partea musulmanilor, dat fiind că mulţi îl percep ca pe un terorist", subliniază expertul.

Este posibil ca ben Laden să fi urmat exemplul unor grupări precum Hamas şi Hezbollah, care se bucură de susţinere publică pentru să furnizează servicii populaţiei.

"Dacă ben Laden nu are capacitatea de a oferi astfel de servicii, speră totuşi să profite de ocazie pentru a vorbi de chestiuni umanitare", adaugă Paul Pillar.

În opinia lui Michael Scheuer, tema schimbării climatice şi a măsurilor pentru ajutarea sinistraţilor din Pakistan nu este ceva neobişnuit pentru liderul al-Qaida.

"Avem tendinţa să credem că este un criminal nihilist, dar uităm că profesia sa este inginer în domeniul lucrărilor publice", explică Scheuer.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici