Recep Tayyip Erdogan acuză Occidentul că susţine terorismul şi pe autorii loviturilor de stat

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, i-a acuzat pe occidentali că "susţin terorismul" şi că se poziţionează de partea autorilor loviturilor de stat, potrivit Le Figaro online.

1394 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan acuză Occidentul că susţine terorismul şi pe autorii loviturilor de stat

Recep Tayyip Erdogan acuză Occidentul că susţine terorismul şi pe autorii loviturilor de stat (Imagine: AP / Mediafax Foto)

"Din păcate, Occidentul susţine terorismul şi se poziţionează de partea autorilor loviturilor de stat", a declarat Erdogan, în cadrul unui discurs susţinut la Ankara drept răspuns la criticile Statelor Unite şi ţărilor europene privind măsurile luate în urma loviturii de stat eşuate.

"Cei pe care ni-i imaginam prietenii noştri le ţin partea autorilor loviturilor de stat şi a teroriştilor", a repetat acesta, în cadrul unui forum economic, înainte de a adăuga că scenariul loviturii de stat fusese "scris din străinătate".

Şeful statului turc a criticat decizia autorităţilor germane de a-i interzice să se adreseze printr-o conexiune video adepţilor săi adunaţi duminică la Koln pentru a susţine democraţia.

Acesta a reproşat Berlinului că i-a permis recent grupării kurde Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) să se exprime prin videoconferinţă.

PKK este considerată organizaţie teroristă de către Statele Unie şi Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici