Recep Tayyip Erdogan: Preşedinţia lui Donald Trump este o oportunitate extraordinară pentru Turcia

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele turc, a declarat că relaţiile dintre Ankara şi Washington se vor îmbunătăţi după punerea în funcţie a preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, considerând mandatul acestuia o oportunitate extraordinară pentru Turcia, informează The Independent.

593 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan: Preşedinţia lui Donald Trump este o oportunitate extraordinară pentru Turcia

Recep Tayyip Erdogan: Preşedinţia lui Donald Trump este o oportunitate extraordinară pentru Turcia (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

În ultimele zile ale mandatului preşedintelui american în funcţie, Barack Obama, Recep Tayyip Erdogan a afirmat că speră să ajungă la un ”consens” cu Donald Trump, care va permite ambelor părţi să rezolve ”probleme regionale”.

Acesta nu a specificat însă chestiunile problematice la care speră să ajungă la un acord cu viitorul preşedinte american, însă se presupune că liderul turc a făcut referire la războiul din Siria şi susţinerea grupului militant kurd ce luptă împotriva SI din partea SUA.

Relaţiile diplomatice dintre SUA şi Turcia au fost afectate în urma conflictului de şase ani în care statul american a susţinut Unităţile de Protecţie a Poporului Kurd, pe care Turcia le consideră a fi o extensie a grupării militante Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Ankara susţine că organizaţia kurdă cooperează cu Rusia în Siria şi este asociată cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care are de mult timp revendicări teritoriale în Turcia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici