Republica Moldova vrea îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia

Republica Moldova este interesată de normalizarea relaţiilor cu Rusia, a declarat marţi vicepremierul moldovean Octavian Calmic, după o întrevedere cu omologul său rus, Dmitri Rogozin, informează site-ul agenţiei Tass.

1706 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova vrea îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia

Republica Moldova vrea îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia

"Am stabilit să avem o nouă întâlnire pentru a discuta despre ameliorarea relaţiilor dintre ţările noastre. Atât Republica Moldova, cât şi Rusia au exprimat disponibilitate în acest sens", a afirmat Calmic, apreciind că relaţiile bilaterale tind să se amelioreze.

Octavian Calmic, care este şi ministru al Economiei, a dat asigurări că Administraţia de la Chişinău face toate eforturile pentru eliminarea restricţiilor ruse la importurile de alcool, fructe şi alte produse de fabricaţie moldoveană.

"Sigur că noi va trebui să garantăm calitatea produselor moldovene. În acelaşi timp, partea rusă are unele cerinţe asupra unor activităţi politice ale Republicii Moldova", inclusiv asupra relaţiei Chişinăului cu Tiraspolul, a precizat Calmic.

Discuţiile cu Dmitri Rogozin au fost "deschise", a subliniat Calmic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici