Român suspectat că pregătea un atac terorist, reţinut pe un aeroport din Germania. SRI confirmă: Am contribuit cu informaţii relevante

Un cetăţean român suspectat de terorism a fost reţinut pe aeroportul din oraşul german Frankfurt, existând informaţii că pregătea un atentat, afirmă surse citate de presa germană. Serviciul Român de Informaţii (SRI) confirmă reţinerea românului în Germania, SRI precizând că instituţia a contribuit cu informaţii relevante care au dus la arestare.

13927 afișări
Imaginea articolului Român suspectat că pregătea un atac terorist, reţinut pe un aeroport din Germania. SRI confirmă: Am contribuit cu informaţii relevante

Român suspectat că pregătea un atac terorist, reţinut pe un aeroport din Germania - surse (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Islamistul român, în vârstă de 21 de ani, a fost reţinut joi după-amiază pe Aeroportul internaţional din Frankfurt de agenţi ai Serviciului special german de poliţie (SEK), relatează publicaţiile Stuttgarter Zeitung şi Bild.

Potrivit unor surse, bărbatul locuia de mulţi ani în Germania, fiind într-o stare avansată a autoradicalizării. Investigaţia este în desfăşurare iar SRI continuă să lucreze în această cauză alături de serviciile partenere.

Românul discutase pe site-uri de socializare online despre pregătirea unui atac terorist, informaţiile fiind obţinute de poliţia din Karlsruhe, oraş situat în landul Baden-Württemberg.

Conform Serviciului regional de combatere a infracţionalităţii (LKA), românul urma să ia un avion cu destinaţia România.

Nu este clar care era ţinta atentatului plănuit de islamistul român.

SRI confirmă reţinerea românului suspectat de terorism: Am contribuit cu informaţii relevante

Serviciul Român de Informaţii (SRI) confirmă reţinerea românului în Germania, bărbatul fiind suspectat că pregătea un atac terorist. SRI precizează că instituţia a contribuit cu informaţii relevante care au dus la arestare.

"Încă dintr-o faza incipientă a investigaţiilor informative desfăşurate de partenerul nostru german, SRI a contribuit cu informaţii relevante care au condus la măsură arestării cetăţeanului român. SRI, în calitate de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului, are că prioritate majoră prevenirea oricăror riscuri şi ameninţări de natură teroristă, cooperând în acest sens cu celelalte instituţii din cadrul SNPCT, precum şi cu partenerii externi", transmite SRI printr-un comunicat de presă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici