Rusia a concentrat peste 150.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina. Oficial UE: "Riscul escaladării este evident"

  • Rusia a concentrat peste 150.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina şi în Crimeea, a declarat luni Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell.
  • "Sunt peste 150.000 de soldaţi ruşi care se adună la graniţele ucrainene şi în Crimeea. Riscul escaladării este evident", a spus Borrell, refuzând să ofere o sursă pentru cifră.
  • El a spus că nu sunt planificate deocamdată noi sancţiuni economice sau expulzări ale diplomaţilor ruşi, în ciuda faptului că desfăşurarea militară la graniţele Ucrainei este cea mai mare semnalată vreodată.
16240 afișări
Imaginea articolului Rusia a concentrat peste 150.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina. Oficial UE: "Riscul escaladării este evident"

Rusia a concentrat peste 150.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina. Oficial UE: "Riscul escaladării este evident"

La Washington, Pentagonul a declarat că acumularea militară rusă este mai mare decât cea din 2014. Un oficial american, vorbind pentru Reuters cu condiţia anonimatului, a declarat că acumularea rusă se ridică la zeci de mii, dar nu este conştient de informaţiile care indicau peste 150.000 de soldaţi ruşi.

Statele Unite şi-au exprimat, de asemenea, „profunda îngrijorare” faţă de planurile Rusiei de a bloca accesul anumitor nave străine în anumite părţi ale Mării Negre, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat.

"Aceasta reprezintă încă o escaladare neprovocată în campania în curs de desfăşurare a Moscovei de a submina şi destabiliza Ucraina", a spus Price.

Ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba, după ce s-a adresat miniştrilor de externe ai UE, a cerut UE să impună noi sancţiuni Rusiei.

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au crescut pe fondul acumulării militare şi al ciocnirilor din estul Ucrainei între armată şi separatiştii prorusi.

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a cerut luni companiilor aeriene să exercite „extremă precauţie” atunci când zboară în apropierea frontierei Ucraina-Rusia, invocând potenţiale riscuri pentru siguranţa zborului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici