Rusia, acuzaţii grave: Ucraina îşi bombardează propriii civili

Bombardamentele ucrainene au ucis şi rănit proprii civili în Herson, a anunţat duminică Rusia, potrivit Reuters.

5802 afișări
Imaginea articolului Rusia, acuzaţii grave: Ucraina îşi bombardează propriii civili

Moscova şi-a îndreptat atenţia spre sudul şi estul Ucrainei după ce nu a reuşit să captureze capitala Kiev, într-un asalt de nouă săptămâni care a distrus oraşe, a ucis mii de civili şi a forţat peste 5 milioane de persoane să fugă în străinătate.

Ruşii au capturat oraşul Herson şi au ocupat în mare parte Mariupol, oraşul port strategic din estul ţării, situat la Marea Azov.

Ministerul rus al Apărării a acuzat forţele ucrainene că au bombardat o şcoală, o grădiniţă şi un cimitir din satele Kyselivka şi Shyroka Balka din regiunea Herson, a anunţat duminică agenţia rusă de ştiri RIA.

Ministerul nu a oferit alte detalii.

Rusia şi-a anunţat victoria în Mariupol în 21 aprilie, chiar dacă sute de soldaţi şi civili ucraineni s-au adăpostit în combinatul siderurgic Azovstal.

Sâmbătă, un luptător ucrainean a declarat că aproximativ 20 de femei şi copii au reuşit să iasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,
herson,
razboi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici