Şapte militari morţi şi alţi 13 răniţi în estul Ucrainei

Şapte militari au murit şi alţi 13 au fost răniţi, în 24 de ore în estul Ucrainei, potrivit unui oficial militar ucrainean, informează site-ul agenţiei de presă AFP.

267 afișări
Imaginea articolului Şapte militari morţi şi alţi 13 răniţi în estul Ucrainei

Şapte militari morţi şi alţi13 răniţi în estul Ucrainei (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut joi de purtătorul de cuvânt al departamentului operaţiunilor militare din cadrul administraţiei prezidenţiale ucrainene, Oleksander Motuzianik, în cadrul unei conferinţe de presă organizate joi la Kiev.

"Şapte militari au fost ucişi şi alţi 13 au fost răniţi în ultimele 24 de ore", a precizat Motuzianik .

Cele mai multe decese au avut loc în zona estică de conflict a Ucrainei, în apropiere de localitatea Mariinka, situată la 17 kilometri sud-vest de regiunea Doneţk, şi în portul strategic Mariupol, cea de-a doua zonă din estul Ucrainei aflată sub controlul forţelor guvernamentale ucrainene în care se înregistrează un grad crescut de violenţe.

Potrivit site-ului oficial al rebelilor proruşi, un civil a fost ucis de un "lunetist ucrainean" pe teritoriul controlat de separatişti, făra a fi indicat locul în care a avut loc atacul.

Din aprilie 2014 de când a izbucnit conflictul din estul Ucrainei între forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii separatişti proruşi, au murit peste 6.800 de persoane. Din cauza amplificării violenţelor din această zonă în ultimele săptămâni, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, s-a întâlnit cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, luni la Berlin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici