Secretarul american al Apărării a sosit în vizită în Israel

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a sosit miercuri seara în Israel pentru o vizită de două zile consacrată securităţii regionale şi cooperării bilaterale, a anunţat ambasada Statelor Unite.

155 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării a sosit în vizită în Israel

Secretarul american al Apărării a sosit în vizită în Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chuck Hagel a sosit la Tel Aviv după o scurtă etapă în Iordania, unde a purtat discuţii cu oficiali iordanieni pe tema "cooperării bilaterale militare, mijloacelor de consolidare a securităţii frontierelor şi problemelor regionale", potrivit unei surse oficiale iordaniene. El s-a întâlnit, de asemenea, cu şeful Statului Major al Iordaniei.

Vizita lui Hagel la Amman a avut loc în contextul desfăşurării unor manevre militare comune ale Iordaniei şi Statelor Unite, cu participarea Forţelor Maritime şi avioanelor de luptă, potrivit agenţiei oficiale Petra.

Statele Unite mobilizează peste 1.000 de militari în Iordania, o ţară vecină Siriei şi care găzduieşte peste 500.000 de refugiaţi sirieni.

Chuck Hagel urmează să se întâlnească joi cu omologul său israelian Moshe Yaalon, la Tel Aviv, dar şi cu premierul Benjamin Netanyahu.

El va asista, totodată, la un antrenament militar, care va avea loc într-o bază a armatei israeliene, potrivit secretariatului Apărării.

În cele din urmă, vineri, secretarul american al Apărării se va reculege la Muntele Herzl, la Ierusalim - cel mai mare cimitir militar al ţării - şi va fi primit de preşedintele israelian Shimon Peres, după care va părăsi Tel Avivul.

La o săptămână după vizita în Israel a consilierului american pentru Securitate Naţională, Susan Rice, Chuck Hagel va aborda "probleme cruciale de securitate regională şi bilaterală, între care cooperarea în materie de apărare antirachete", a precizat secretariatul Apărării.

Pentru 2014, Washingtonul a alocat 236 de milioane de dolari sistemului israelian de apărare antiaeriană Iron Dome şi 269 de milioane altor programe, între care Arrow şi Praştia lui David.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici