Secretarul american al Apărării, James Mattis, susţine că atacul de vineri a produs daune semnificative Siriei: "Administraţia siriană ar fi prost inspirată dacă va mai folosi din nou arme chimice"

Atacul cu rachete de croazieră lansat de Statele Unite a distrus sau avariat 20% din avioanele militare funcţionale ale Siriei, precum şi depozite de armament, susţine James Mattis, secretarul american al Apărării, deşi Rusia afirmă că multe obuze nu au atins ţintele.

1781 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării, James Mattis, susţine că atacul de vineri a produs daune semnificative Siriei: "Administraţia siriană ar fi prost inspirată dacă va mai folosi din nou arme chimice"

Secretarul american al Apărării, James Mattis susţine că atacul de vineri a produs daune semnificative Siriei

"Administraţia Siriei a pierdut abilitatea de a realimenta şi reînarma avioanele de la Baza Shayrat, iar, în momentul de faţă, pista pentru decolare nu mai poate fi utilizată", afirmă James Mattis într-un comunicat.

"Administraţia siriană ar fi prost inspirată dacă va mai folosi din nou arme chimice", adaugă Mattis.

Bombardamentul ordonat de preşedintele Donald Trump asupra bazei aeriene din provincia Homs a fost lansat după un atac cu arme chimice soldat cu 89 de morţi, atribuit de SUA regimului Bashar al-Assad în pofida lipsei unei investigaţii independente.

Damascul, Moscova şi Teheranul au condamnat vehement operaţiunea americană, argumentând că nu Administraţia Bashar al-Assad a comis atacul neconvenţional.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării susţine că doar 23 dintre cele 59 de rachete de croazieră lansate de armata americană au atins baza militară siriană vizată de Pentagon.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici