Secretarul general NATO critică intenţia Turciei de a achiziţiona sisteme de rachete chineze

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a exprimat preocupare în legătură cu intenţia Turciei de a fabrica rachete împreună cu o companie chineză, îndemnând Ankara să opteze pentru un sistem compatibil cu cel al Alianţei Nord-Atlantice.

155 afișări
Imaginea articolului Secretarul general NATO critică intenţia Turciei de a achiziţiona sisteme de rachete chineze

Anders Fogh Rasmussen (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Turcia a anunţat intenţia de a încheia un contract în valoare de 3,4 miliarde de dolari cu o firmă chineză care este supusă sancţiunilor americane.

Statele Unite au exprimat preocupări grave în legătură cu intenţia Turciei, argumentând că sistemul de rachete chinez nu este compatibil cu cel al NATO.

"Ceea ce este important pentru noi este ca sistemul achiziţionat de un stat membru să fie compatibil cu cel al altor state. Aştept ca Turcia să îndeplinească această condiţie, care ţine de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică", a reacţionat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, citat de Reuters.

Ministerul turc al Apărării a anunţat că ar prefera achiziţionarea unui sistem de rachete de tip FD-2000, care ar urma să fie fabricat împreună cu firma China Precision Machinery Import and Export Corp (CPMIEC).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici