Sediul Securităţii Naţionale din Damasc a fost ţinta unui atentat sinucigaş. Ministrul sirian al Apărării a fost ucis

Un atentat sinucigaş "terorist" a vizat miercuri dimineaţa clădirea Forţelor Naţionale de Securitate din Damasc, a anunţat televiziunea oficială siriană. Ministrul sirian al apărării a căzut victimă.

523 afișări
Imaginea articolului Sediul Securităţii Naţionale din Damasc a fost ţinta unui atentat sinucigaş. Ministrul sirian al Apărării a fost ucis

Sediul Securităţii Naţionale din Damasc a fost ţinta unui atentat sinucigaş (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Ministrul sirian al Apărării, generalul Daoud Rajha, a fost ucis miercuri în atentatul sinucigaş care a vizat clădirea Securităţii Naţionale din Damasc, a anunţat televiziunea siriană de stat.

"Generalul Daoud Rajha a căzut martir în atentatul terorist care a vizat clădirea Securităţii Naţionale", a anunţat televiziunea, care declarase anterior că atentatul s-a produs în timpul unei reuniuni a miniştrilor şi oficililor din cadrul securităţii.

Surse din cadrul serviciilor de securitate au declarat pentru AFP, că mai mulţi răniţi, printre care şi ministrul de Interne, Mohammad Ibrahim al-Shaar, au fost transportaţi la spitalul al-Shami din capitală.

Clădirea, foarte bine protejată, se află în cartierul Rawda, în centrul capitalei siriene. Securitatea Naţională este condusă de generalul Hisham Ikhtiar, despre a cărui soartă nu se ştie nimic. Atentatul s-a produs în contextul în care lupte puternice sunt în plină desfăşurare în cartierele periferice ale Damascului.

În vârstă de 71 de ani, Hisham Ikhtiar este un personaj central în represiunea desfăşurată de regim împotriva revoltei care a izbucnit în martie 2011. Acesta figurează de la 23 mai 2011 pe lista persoanelor sancţionate de Uniunea Europeană.

La 20 mai, acesta împreună cu alţi oficiali militari au fost ţinta unei tentative de otrăvire. Un angajat responsabil cu livrările la domiciliu vărsase mercur în alimentele acestora în timpul prânzului, după care a fugit, potrivit unor surse diplomatice de la Damasc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici