Serghei Lavrov: Reluarea negocierilor de pace asupra Siriei sub egida ONU, amânate la finalul lunii februarie

Reluarea negocierilor de pace asupra Siriei sub egida Naţiunilor Unite, care era programată pe 8 februarie la Geneva, a fost amânată pentru finalul lunii, a anunţat şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

165 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Reluarea negocierilor de pace asupra Siriei sub egida ONU, amânate la finalul lunii februarie

Serghei Lavrov: Reluarea negocierilor de pace asupra Siriei sub egida ONU, amânate la finalul lunii februarie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Rusia a fost, alături de Turcia şi Iran, unul dintre susţinătorii discuţiilor "pregătitoare" care au avut loc la începutul săptămânii în capitala Kazahstanului, Astana.

Negocierile de pace de la Astana pe tema crizei din Siria au avut loc în perioada 23-24 ianuarie, iar în urma lor a fost elaborat un comunicat care stipulează stabilirea unui mecanism de monitorizare a armistiţiului din această ţară. Această iniţiativă nu a suscitat însă nici interesul rebelilor, nici pe al lui Bashar-al-Assad, care a anunţat că îşi va continua ofensiva militară în apropiere de Damasc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici